Pazartesi, Eylül 16

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar suçlaması… Vasi görevden uzaklaştırıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

İddiaya göre, Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan yüzde 25 zihinsel engelli C.İ., devriye gezen market ve mahalle bekçisi OD ile evli olan Mehmet Can D. (36) ile evlendi. mahallede, 11 Kasım 2022’de 14 yaşındayken bir oğlu vardı. Ailesiyle sorunlar yaşadığını ifade etti.

Söz konusu olayda çocukla tanışan Mehmet Can D., okuldan aldığı çocuğa şiddet uyguladı. Bu raporun ardından Mehmet Can D., C.İ’yi sessiz kalmasıyla tehdit etti.

Bir süre sonra Mehmet Can D., kızı yanına çağırdı ve bu kez iddiaya göre para karşılığında onu Fatih Ş.’nin korumasına götürdü. (36) ve Mehmet Ali T.’yi (34) zorla cinsel ilişkiye soktu.

Ölümle tehdit edilen ve uyuşturucu kullanmaya zorlanan genç kadın, 3 gardiyan tarafından defalarca taciz edildi. Ayrıca Mehmet Can D., C.İ’ye ilişki sonrasında 500-1000 TL vererek onu birkaç kez evine gönderdi.

ANNESİNE SÖYLEDİ

Gardiyan Mehmet Can D.’nin baskısına dayanamayan C.İ., 2023 yılında yaşadığı mağduriyeti annesi Hatice İ.’ye anlattı. Bunun üzerine anne-kız önce Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, ardından da savcılığa gitti. ve şikayette bulundum.

Olayı derinlemesine inceleyen savcılık, “Telegram” grubundan gelen mesajları da ortaya çıkardı ve 14 sayfalık iddianame hazırlandı. Gardiyanların yargılanmasına 24 Ekim’de Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

OFİSTEN AZALTILDI

Halen görevde olan gardiyan Mehmet Can D.’nin açığa alındığı, diğer 2 gardiyan hakkında idari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Ailenin avukatları karardan memnun olduklarını ve duruşma sonrasında gardiyanların hak ettikleri cezayı almasını istediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom