Salı, Ekim 22

Milli parklar ve tabiat parkları bayrama hazır

Bakanlığın açıklamasına göre, DKMP Genel Müdürlüğü yetki ve sorumluluğundaki milli parklar ve tabiat parkları, hava kaynakları, su, tarihi ve doğal değerlerle vatandaşlara eğlenme, dinlenme ve boş zaman geçirme olanağı sağlıyor. , doğal görünüm ve huzurlu ortamlar.

Bu alanlar özellikle hafta sonları ve resmi tatil günlerinde şehir hayatından uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyen vatandaşların çekim merkezi haline geliyor.

DKMP Genel Müdürlüğü yönetiminde 49’u milli park, 265’i tabiat parkı, 31’i korunan doğal alan, 110’u tabiat anıtı, 85’i yaban hayatı geliştirme alanı, 14’ü Ramsar alanı, 108’i sulak alan olmak üzere toplam 662 koruma alanı bulunmaktadır. Bunlardan 49 milli park ve 265 tabiat parkı vatandaşlar tarafından ziyaret edilebiliyor.

DKMP genel yönetimi, yazın gelmesiyle birlikte 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinde korunan alanlara gelen ziyaretçi sayısının artacağını dikkate alarak gerekli önlemleri aldı.

Bu kapsamda alanda mevcut tüm yapıların bakımları yapılmış, yenilenmiş ve kullanılabilir hale getirilmiştir. Kampların temizliğini sağlamaya yönelik tedbirler artırıldı. Bölgelerde yeterli sayıda memurun bulunmasına yönelik planlamalar yapıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek her türlü duruma karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Geçen yıl tatillerde 4,6 milyon kişi korunan alanları ziyaret etti

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda korunan alanları 4 milyon 601 bin 672 kişi ziyaret etti. Geçen yıl 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri ​​arasında en çok ziyaret edilen alanlar arasında 488 bin 343 kişiyle Antalya’nın Beydağları Sahil Milli Parkı birinci sırada yer alırken, onu 471 bin 231 kişiyle Muğla’nın Marmaris Milli Parkı ve 362 bin 684 kişiyle Kocaeli’nin Ormanya Tabiat Parkı izledi. . insanlar.

Geçen yıl doğayı keşfetmeyi seven toplam 63 milyon 679 bin 581 kişi koruma alanlarıyla karşılaştı.

“Vatandaşlarımız orman yangınlarına karşı dikkatli olmalı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin DKMP Genel Müdürlüğü iç kısmındaki milli parklar ve tabiat parklarını gezmek için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Tatilde doğa ile iç içe olmak isteyen vatandaşları davet eden Yumaklı, binlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan koruma alanlarının sadece geçmişten miras kalan bir miras değil, aynı zamanda bırakılması gereken bir hazine olduğunun altını çizdi. gelecek nesillere.

Bu alanlardan yararlanan vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen Yumaklı, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarıdır. Nitekim yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olması ve bunların büyük bir kısmının ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklanması bize de büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Yangına neden olan orman atıklarına dikkat edin Değerli vatandaşlarımız “Parklarımızda, tabiat parklarımızda ve ormanlarımızda yangına neden olabilecek ihmallerden kaçınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber