Çarşamba, Aralık 25

AB, tıbbi bakıma muhtaç 16 çocuğu Gazze’den tahliye etti

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

İnsani yardım yetkilileri, memnuniyetle karşıladıkları 16 Gazzeli çocuğun tahliyesinin “okyanusta bir damla” olduğunu vurguladı.

REKLAM

Avrupa Birliği ilk kez ağır hasta ve yaralıların Gazze’den tıbbi tahliyesini koordine ederek 16 çocuğu Çarşamba günü Mısır’ın başkenti Kahire üzerinden İspanya’ya getirdi.

İspanya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında 13’ü ağır yaralanan tahliye edilen çocuklar, Perşembe günü İspanyol hastanelerine nakledilecek ve onlara 27 aile üyesi eşlik edecek.

Gazze Şeridi’ni insani bir krize sokan ve 14.000’i çocuk olmak üzere 40.000’den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırısının ardından çatışmaların başlamasından bu yana AB, bu tür tahliyeleri ilk kez finanse ediyor ve koordine ediyor. . Öyle.

İnsani yardım yetkilileri bu hareketi memnuniyetle karşılarken, İsrail saldırılarının Gazze’deki çocuklara yönelik devam eden yıkıcı etkisi nedeniyle tahliyeyi “okyanusta bir damla” olarak nitelendirdi.

Aseel Baidoun, “(Gazze’de bir çocuk olarak) rolünüz, İsrail ordusunun tahliye emri gönderdiği ve ailenizin sizinle gelip gelmeyeceğini bilmeden başka bir bölgeye kaçtığınız her gün ölümden kaçmaya devam etmektir.” dedi. Filistinlilere Tıbbi Yardım (MAP) yetkilisi euronews’e şunları söyledi:

Baidoun, “Tahliyeler gerekli, hayati önem taşıyor. Gazze’de sağlık hizmetlerine erişim yok, bu nedenle en az 16 çocuğun ihtiyaç duydukları tıbbi bakımı alabildiğinden mutluyuz.” diye ekledi.

Baidoun sözlerine şöyle devam etti:

“Ama Gazze’de 20.000 çocuğun kaybolduğunu biliyorum. On binlerce yaralımız var. Yani bu sayı okyanusta sadece bir damla. Gazze’deki bazı çocukları kurtarmak için her gün yüzlerce insanı tahliye etmemiz gerekiyor.”

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yardım talebi üzerine tahliye operasyonunun AB Sivil Koruma Mekanizması tarafından desteklendiği açıklandı.

Açıklamada ayrıca önümüzdeki haftalarda benzer tahliye operasyonlarının beklendiği de duyuruldu.

AB Komisyonu’nun Üye Devletler tarafından Gazze’den gelen ağır hasta ve yaralıları tedavi etmeye “hazır” olduklarını söylediler. istemek İki aydan fazla zaman geçti. O dönemde DSÖ bloğa Avrupa hastanelerine nakledilmeye hazır 109 çocuğun yer aldığı bir liste vermişti.

Şu ana kadar 27 AB üye ülkesinden yalnızca yedisi (Belçika, İtalya, Lüksemburg, Malta, Romanya, Slovakya ve İspanya) hastaları tedavi etmeyi veya nakillerine yardım etmeyi teklif etti.

Mayıs ayı başında İsrail’in saldırısının ardından Refah sınır kapısının ele geçirilip kapatılmasının ardından tahliye planları iptal edildi ve yurtdışında tedavi gerektiren hasta ve yaralı Filistinliler mahsur kaldı. Bu durum, kuşatma altındaki bölgeye kara yoluyla ulaşan kritik miktardaki yardımın miktarını daha da sınırladı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin (ICRC) halkla ilişkiler başkanı Sarah Davies, euronews’e şunları söyledi: “Dokuz aydan uzun bir sürenin ardından, Gazze’deki ihtiyaçlar o kadar büyük ki, ihtiyaç duyulan şey daha sağlam ve kalıcı bir yardım. Gazze halkına ama bu yardım yeterli değil.” Bu, Gazze’de sivillerin yaşadığı tüm bölgelerde etkili bir dağıtımdır” dedi.

Amerikan internet sitesi Axios’a göre, geçen hafta ABD, İsrail ve Filistinli yetkililer arasında yapılan ateşkes görüşmeleri, Mısır ile Gazze Şeridi’ni birbirine bağlayan Refah sınır kapısının yeniden açılmasını da içeriyordu.

REKLAM

Çarşamba günü DSÖ, Gazze’den acil tahliye gerektiren hasta sayısını 14.000’e revize etti.

Kıtlık ve salgın Gazze’deki krizi daha da kötüleştiriyor

Avrupa Birliği’nin (AB) insani yardımdan sorumlu komisyon üyesi Janez Lenarčič, Gazze’deki hastanelerin “dolu” olduğu ve sağlık hizmetlerine erişimin “devam eden savaş nedeniyle ciddi şekilde tehlikeye girdiği” bir dönemde “tıbbi tahliyelerin her zamankinden daha önemli” olduğunu söyledi.

Lenarčič, “İsrail ve bu operasyonlara katılan tüm aktörler taahhütlerini yerine getirmeye devam etmeli ve tahliyelerin devam etmesi için gerekli erişimi kolaylaştırmalı” dedi. dedi.

Ancak uzmanlar, tahliyelerin Gazze’de çocukların karşı karşıya olduğu birçok krize çözüm bulmak için tek başına yeterli olmadığı konusunda uyarıyor.

REKLAM

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre geçen Ekim ayından bu yana Gazze’de 14.000’den fazla çocuğun öldüğü tahmin ediliyor. Bu sayı, dünya çapında dört yıldır süren çatışmalarda hayatını kaybeden insan sayısından çok daha fazla. Yüzbinlerce çocuk da yerinden edildi; bunların bazıları birden fazla kez gerçekleşti. Diğerleri ise kıtlığın yayıldığı kalabalık bölgelerde yetersiz beslenmeyle karşı karşıya.

Uluslararası Kızıl Komite yetkililerinden Davies, “Gazze’deki durum gerçekten de özellikle çocuklar için hiç bitmeyen bir kabus. Bebekler bu çatışma sırasında doğuyor. Daha büyük çocuklar da önceki yıllarda sayısız çatışma dönemleri yaşadılar” dedi. Geçmek .

Davies, “Ve şimdi hepsi olmasa da çoğu çocuk en az bir veya iki kez evlerinden uzaklaştırıldı. Kelimenin tam anlamıyla sahip oldukları her şeyi arkalarında bırakmak zorunda kaldılar” dedi. dedi.

Filistinli Çocuklara Tıbbi Yardım yetkilisi Baidoun, “Yetersiz beslenme ve hepatit A gibi bulaşıcı hastalıklar söz konusu olduğunda çocukların genellikle en savunmasız grup olduğunu biliyoruz. Savaş sırasında hemen hemen tüm çocukların ciddi şekilde hastalandığını biliyoruz” dedi. dedi.

REKLAM

Son derece bulaşıcı çocuk felci virüsünün savaşın harap ettiği Gazze Şeridi’nde yayılma olasılığı hakkındaki endişeler, hastalığın kanalizasyon örneklerinde tespit edilmesinin ardından arttı. Uzmanlar aşılanmamış çocukların büyük risk altında olduğu konusunda uyarıyor.

İsrail ordusu, askerlerini hastalıktan korumak için aşı kampanyası başlatırken, Gazze’deki çocuklar çocuk felci gibi olası salgın hastalıklar açısından risk altında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort