Çarşamba, Mart 12

Çıtır gevrek patates tarifi ev yapımı – son dakika gurme haberleri

Ev yapımı patates kızartmasıLezzetli ve sağlıklı bir alternatif atıştırmalık sunar. İstediğiniz baharatları ekleyerek, zevklerinize uygun hale getirebilirsiniz.

Malzeme

  • 3 büyük patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber tozu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapı

Patatesleri hazırlayın:

Patatesleri ince dilimler halinde kesin. Mümkünse, bir sebze kaynağı (mandolin) kullanarak eşit kalınlığı kesmek mümkündür.

Nişastayı çıkarın:

Patates dilimlerini bol miktarda suya koyun ve nişastadan ayrılmak için 10-15 dakika bırakın. Sonra süzün ve iyice kurutun.

Baharat:

Patates dilimlerini büyük bir kaba koyun. Zeytinyağı ve baharat ekleyin ve iyice karıştırın. Her dilin eşit olarak kaplandığından emin olun.

Fırında pişmiş:

Önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C’de, besi kağıdın tepsisine bir sıraya yerleştirin. 15-20 dakika pişirin, ardından 10 dakika dönün ve pişirin.

Alternatif: Bir tavada veya Airfryer’da pişirin

Tavada: Küçük yağda, orta ateşte pişirin, her iki tarafı da altın kahverengi olana kadar çevirin.

Airfryer: Crunchy olana kadar 12-15 dakika kadar 160 ° C’de pişirin.

Hizmet:

Hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. İsterseniz, yoğurt sosu veya domates sosu ile tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bahis siteleri Padişahbet Hiltonbet Giriş
handycasinozone.com freebetstake.com