
Ev yapımı patates kızartmasıLezzetli ve sağlıklı bir alternatif atıştırmalık sunar. İstediğiniz baharatları ekleyerek, zevklerinize uygun hale getirebilirsiniz.
Malzeme
- 3 büyük patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biber tozu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapı
Patatesleri hazırlayın:
Patatesleri ince dilimler halinde kesin. Mümkünse, bir sebze kaynağı (mandolin) kullanarak eşit kalınlığı kesmek mümkündür.
Nişastayı çıkarın:
Patates dilimlerini bol miktarda suya koyun ve nişastadan ayrılmak için 10-15 dakika bırakın. Sonra süzün ve iyice kurutun.
Baharat:
Patates dilimlerini büyük bir kaba koyun. Zeytinyağı ve baharat ekleyin ve iyice karıştırın. Her dilin eşit olarak kaplandığından emin olun.
Fırında pişmiş:
Önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C’de, besi kağıdın tepsisine bir sıraya yerleştirin. 15-20 dakika pişirin, ardından 10 dakika dönün ve pişirin.
Alternatif: Bir tavada veya Airfryer’da pişirin
Tavada: Küçük yağda, orta ateşte pişirin, her iki tarafı da altın kahverengi olana kadar çevirin.
Airfryer: Crunchy olana kadar 12-15 dakika kadar 160 ° C’de pişirin.
Hizmet:
Hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. İsterseniz, yoğurt sosu veya domates sosu ile tüketebilirsiniz.