Cumartesi, Temmuz 27

ABD basını yazdı! Tower 22 üssüne yapılan saldırının neden önlenemediği ortaya çıktı! Dikkat çeken ABD İHA’sı detayı

İsmi açıklanmayan ABD’li yetkililer, Wall Street Journal’a verdiği röportajda Amerikan üssüne düzenlenen ölümcül drone saldırısına ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Yetkililer, Irak’tan Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne doğru fırlatılan tek yönlü İHA’nın engellenememesinin, aynı anda başka bir Amerikan İHA’sının üsse dönmesinden kaynaklanan kafa karışıklığından kaynaklandığı sonucuna vardıklarını söyledi.

Düşman İHA’sı hedefine yaklaşırken Amerikan İHA’sının üsse dönmesinin “düşman-dost” ayrımını zorlaştırdığına dikkat çeken yetkililer, saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan ABD’li bir savunma yetkilisi, 3 Amerikan askerinin ölümüne, 34 askerin de yaralanmasına yol açan saldırıyı İran’ın düzenlediğine dair ABD’nin herhangi bir delil bulamadığını da paylaştı.

İRAN DESTEKLİ GRUPLARI SORUMLU TUTTULAR

ABD Başkanı Joe Biden, dün ilk kez Beyaz Saray’dan yaptığı yazılı açıklamada, Ürdün-Suriye sınırındaki ABD askeri üssüne düzenlenen tek yönlü drone saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda 25 kişinin yaralandığını bildirdi, daha sonra yaralı sayısını 34 olarak güncelledi.

Başta Biden olmak üzere ABD’li yetkililer, saldırıdan İran destekli grupları sorumlu tutarak, saldırıya ABD’nin seçeceği yer ve zamanda karşılık verileceğini söyledi.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kenani, İran’ın söz konusu saldırıyla bağlantılı olduğu yönündeki suçlamaları reddederek, “Bölgedeki direniş güçleri karar ve eylemlerinde İran’dan talimat almıyor” dedi. İfadesini kullandı. (AA)

Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yerel seçimlerde sürpriz isim!  Mustafa Denizli'nin kızı o ilçenin belediye başkanlığına aday olduYerel seçimlerde sürpriz isim! Mustafa Denizli’nin kızı o ilçenin belediye başkanlığına aday oldu
CHP Başbakanlığa kabul edildi!  CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay olduCHP Başbakanlığa kabul edildi! CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu
İmzalar atıldı!  Yunanistan'ın ardından bu ülke de ABD'den F-35 alıyorİmzalar atıldı! Yunanistan’ın ardından bu ülke de ABD’den F-35 alıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking