Pazartesi, Eylül 16

Bakan Tekin’den Kocaeli’de öğretmene yapılan saldırıyla ilgili açıklama! “Bakanlık olarak adli sürecin takipçisi olacağız”

Olay, dün Ressam Osman Hamdi Bey ilkokulunda meydana geldi. İddiaya göre okulda kavga eden ilkokul 1. sınıf öğrencilerinden biri akşam saatlerinde durumu ailesine anlatacaktı AMA Bu sabah okula gelip sınıfa giren veli, öğretmen Burak L.’den derse girmesini istedi. ona kızıyla tartışan diğer kızı göster.

Akrabalarını arayıp öğretmene saldırdı

Ders anlatırken böyle bir olayla karşılaşan öğretmen, veliyi “Onlar çocuk” diyerek sakinleştirmeye çalıştı ve söylediklerine itiraz etti. Öfkeli veli, yakınlarını arayarak öğretmene saldırdı.

Diğer öğretmenler araya girerek veliyi susturmaya çalıştı. Kavgayı ayırmaya çalışan diğer öğretmen Mehmet D. de tekme ve yumrukların hedefi oldu. Olayla ilgili aralarında anne ve MA’nın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.
Hafif yaralı olarak bulunan öğretmen Mehmet D.’ye darp şikayeti geldi.

AW214485_05

“Bakanlık olarak yargı sürecini takip ediyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

_60306

Bakan Tekin, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir okulda öğretmenimize yapılan saldırıyı kınıyor ve şiddetin her türlüsüne karşı mücadele etme kararlılığımızı yineliyorum. Bakanlık olarak hukuki süreç sürecini de sonuna kadar takip edeceğiz. Bu menfur olayı araştırmaya başladık. Amacımız okullarımızı daha güvenli hale getirmek ve şiddete karşı yasal düzenlemeleri içeren yeni ÖMK’nin bir an önce hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle okulda güven ortamını oluşturmak ve eğitim süreçlerinin daha sorunsuz ilerlemesini sağlamak amacıyla yılın başında uygulamaya koyduğumuz “Veli Adaylığı Sistemi”ni kullanacağız. Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun.” dedi. (İHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bakan Yerlikaya Devlet Bahçeli ile görüştüBakan Yerlikaya Devlet Bahçeli ile görüştü
Dolu yağıyordu!  Erimeyen nesnenin gizemi çözüldüDolu yağıyordu! Erimeyen nesnenin gizemi çözüldü
Ata Emre Akman cinayetinde yeni gelişme!Ata Emre Akman cinayetinde yeni gelişme!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom