Cuma, Kasım 29

Bakutel Fuarı yılın teknoloji trendlerini belirliyor

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini bir araya getiren kombinasyonlar, Bakutel Uluslararası Telekomünikasyon ve Bilişim Teknolojileri Fuarı’na damgasını vurdu.

Azerbaycan’da düzenlenen uluslararası telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri fuarı Bakutel’de en çok sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ilgi gördü.

Bu yılın ana trendi, bu iki teknolojiyi bir araya getiren kombinasyonlar oldu.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi tarafından geliştirilen bu cerrahi gözlükler gibi. Gözlükler, cerrahların ameliyat sırasında neyle karşı karşıya olduklarını daha ayrıntılı olarak görmelerini sağlar.

Dr. Ismayil Ferzeliyev gözlüğün faydalarını şu şekilde açıklıyor:

“Proje, ameliyat edilecek hastanın sanal anatomisi ile gerçek anatomisini birleştirmeyi hedefliyor. Ameliyat sırasında gözlük takılarak hastanın iç anatomisi incelenebilir.
Yani hastanın yüzüne baktığınızda deri altındaki kasları, sinirleri, damarları ve iskelet sistemini görebilirsiniz.

23. Bakutel fuarında 20 ülkeden 192 firma bir araya geldi. Her zaman olduğu gibi, start-up’lar en yenilikçi ve ilginç bilgi teknolojisi çözümlerini geliştirdiler.

Tıpkı çevre dostu akıllı kalem gibi değnek Lütfen. Proje yöneticisi Elchin Aghazade’den akıllı kalem değnek Nasıl çalıştığını şu cümlelerle anlattı:

“Wand, kağıt üzerinde aldığınız her notu uygulama aracılığıyla akıllı telefonunuza gönderiyor. Kağıda 30 dakika yazdıktan sonra mürekkep buharlaşır ve kaybolur, ancak bu arada uygulama, verilerinizi güvenli bir şekilde sunucularımıza kaydeder.

2016 Dünya Bankası araştırması, Azerbaycan’ın ekonomik kaynaklarını çeşitlendirmek için çok güçlü büyüme potansiyeli olan bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelmesi gerektiğini gösterdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu raporu ciddiye aldığını söylüyor:

“Bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi ülkemizin öncelikleri arasında yer alıyor. Ekonomik gelirlerimizi çeşitlendirme politikamızı sürdürüyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojileri bu anlamda büyük önem taşıyor” dedi.

Azerbaycan, bilgi ve iletişim teknolojileri açısından en gelişmiş 65. ülkedir. Bakü yönetimi, dünya sıralamasında hızla yükselmek için üç yıllık bir strateji geliştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
gaziantep escort