Boşanma hukuku evlilik birliği olarak tanımlanmış olan durumun belli nedenlerden dolayı ve hakim tarafından sonlandırılması kapsamında uyulması gereken yasal bir hukuk dalı olarak dikkat çeker.
Türkiye’de var olan boşanma hukuku kurallarının Türk Medeni Kanunu içinde bulunduğunu biliyoruz. Bunun yanı sıra ilgili hukuk dalı söz konusu boşanma olduğunda her zaman uygulanması gereken yasalardır. Buna dair her detayı ise yazımızda hemen görebilirsiniz.
Boşanma Hukuku Nedir?
Ankara Boşanma Avukatı açıklıyor; evliliğin bitirilmesi kapsamında hukuki anlamda izlenecek yolu ifade eden ve kanunlara dayalı bir daldır. Evlilik sonlandırmak isteyenlerin kesinlikle bunu kurallara uygun bir şekilde ve yasal kapsamda yapmaları şarttır. Bu anlamda tabi ki dilekçe vermek ilk aşama olarak dikkat çeker. İlgili hukuk kapsamında yargılama mahkemelerde yapılır ve boşanma durumuna göre karar belli bir zaman dilimi içinde verilir.
Boşanma Çeşitleri Nelerdir?
Boşanma hukuku içinde bu fiilin iki türlü şekilde olduğunu ifade etmek gerekiyor. Anlaşmalı boşanma bunlardan birisidir. Buna göre çiftler, tüm konularda ortak hareket etme kararı almışlardır. Bunların arasında ise çocukların hangi tarafta kalacağı, nafaka ve bunun haricinde kalmış olan hususlar mevcuttur. Bundan dolayı ilgili boşanma davalarının sonuçlanma hızı daha yüksektir. Çekişmeli boşanmada ise durum tam tersidir. Birçok konuda anlaşmazlık vardır. Bunlara hemen örnek vermek gerekirse nafaka, velayet, mal paylaşımı gibi konular karşımıza çıkar. İşte bu durum boşanma davalarının daha uzun bir zaman dilimi içinde sonuçlanmasına neden olur. Boşanma Hukuku, İş Kazası Avukatı, İş Hukuku Avukatı Ankara Av.Tahsin Yazıcı