Salı, Ekim 22

Brent petrolün varil fiyatı 74,64 dolar

Dün güne 71,82 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, İran’ın onlarca balistik füzeyle İsrail’e saldırmasının ardından günün ilerleyen saatlerinde 75,35 dolara yükseldi. Bu gelişmelerle günü 74,27 dolardan kapatan Brent petrol, açılışa göre yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı.

Brent petrolün varil fiyatı 9,31 kapanışına göre yüzde 0,5 artarak 74,64 dolara yerleşti. Aynı zamanda West Texas Intermediate (WTI) ham petrolünün varili 70,74 dolardan satıldı.

İran’ın İsrail’e yönelik saldırısının, Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiği iddia edildi.

İsrail’in bu saldırıya askeri karşılık vermesi durumunda “yıkıcı bir yanıt” alacağı konusunda uyarıldı.

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısına ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

İran hükümetini hedef alan Zohar, İranlı liderlerin İsrail’e füze saldırısıyla “kötü bir karar verdiklerini ve bunun bedelini ödeyeceklerini” söyledi.

Dünya petrol rezervlerinin büyük çoğunluğunun yer aldığı Orta Doğu’da artan gerilimin küresel arz kesintisine yol açacağı, piyasa katılımcılarının arz kaygılarını artıracağı ve fiyatlar üzerinde artırıcı etki yaratacağı inancı.

Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki dönemde alacağı önlemlerin boyutuna ilişkin belirsizlikler fiyatlardaki yükselişi desteklemeye devam ediyor.

Para piyasalarında Fed’in yıl sonuna kadar 75 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentisi güçlü kalırken, Kasım ayında yüzde 60 olasılıkla 25 baz puanlık faiz indirimi var.

Bu beklentilerin petrole olan talebi artıracağı ve ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine yol açacağı düşünülüyor.

Teknik olarak Brent petrolünün 76,64 ile 78,81 dolar aralığının direnç, 71,11 ile 67,75 dolar arasındaki aralığın ise destek bölgesi olarak değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber