Cumartesi, Temmuz 27

Dua Lipa yeni albümünün ilk parçası ‘Houdini’ ile geri döndü

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Arnavut-İngiliz sanatçı Dua Lipa’nın merakla beklenen üçüncü albümü “Houdini”nin ilk parçası çıktı.

REKLAM

Arnavut-İngiliz şarkıcı Dua Lipa, listelerde zirveye çıkan albümü ‘Future Nostalgia’nın çıkışından üç buçuk yıl sonra geri döndü.

Avustralyalı sanatçı Kevin Parker, nam-ı diğer Tame Impala ile birlikte hazırladıkları albümün ilk single’ı “Houdini” yayınlandı.

“Houdini”, Parker’ın bas, davul, gitar, klavye ve perküsyonda yer aldığı bir disko/elektro-dans şarkısıdır.

Dua Lipa, müzisyenle stüdyoda çekilmiş bir fotoğrafını Instagram’da paylaşarak işbirliğinin haberini verdi. İki sanatçı daha önce Greta Gerwig’in Barbie filminin müzikleri üzerinde birlikte çalışmıştı ve 28 yaşındaki pop yıldızı, bu filmde “Dance The Night Away” adlı hit parçanın müziklerini yapmıştı.

Adını ünlü illüzyonist Harry Houdini’den alan bu yeni single, bir önceki albümü 80’lerden ilham alan ve her şarkısında pop dans tınısını hissettiren sanatçı için yeni bir şey değil.

Sanatçı, NME ile yaptığı röportajda üçüncü albümünün “hala pop olacağını ancak ses açısından farklı olacağını” söyledi.

Albüm hakkında tam bir yargıya varmak için Tame Impala’nın psiko-rock eğilimlerinden ilham alarak daha avangard bir alana yönelebilecek yeni albümün çıkışını beklememiz gerekecek.

Sanatçı, Variety ile yaptığı bir röportajda, üçüncü albümünün önceki materyalinden bir “geri dönüş” olduğunu söyleyerek, 70’lerin psychedelia’sının büyük bir ilham kaynağı olduğunu ima ederek bir değişikliği doğruladı.

Houdini, Dua Lipa’nın “arsızca bir adama onun ilgisini hak ettiğini kanıtlamasını söylemesi” etrafında dönüyor. Eğer onu etkilemeyi başaramazsa, tahmin edebileceğiniz gibi ortadan kaybolmakla tehdit ediyor.

“Geliyorum ve gidiyorum / Beni memnun etmeye hakkın olduğunu göster bana / Beni al yoksa giderim / Houdini.”

Bir basın açıklamasında şarkıcı, single’ın “bekarlığın” bir kutlaması olduğunu ve “birinin gerçekten zamanıma değip değmeyeceği veya sonunda onu gölgede bırakıp bırakmayacağım” fikrini araştırdığını söyledi.

Dua Lipa’nın üçüncü albümünün çıkış tarihi veya adı henüz bilinmiyor. Sadece albümün 2024 yılında çıkacağını ve önümüzdeki yılın en çok beklenen eserlerinden biri olacağını biliyoruz.

Bu arada Dua Lipa’nın 2024 Glastonbury festivalinde yer alacağına dair söylentiler var.

“Future Nostalgia” şüphesiz en iyi modern pop albümlerinden biridir. 39 dakikalık çalışma süresi boyunca tek bir an bile atlanmayan, bulaşıcı derecede akılda kalıcı ve canlı bir şarkı koleksiyonudur. İçinde “Levitating”, “Physical” ve “Don’t Start Now” gibi hit şarkıların yer aldığı albüm dünya çapında 7 milyon kopya sattı.

Şarkıcı, 2017’de kendi adını taşıyan ilk albümüyle pop dünyasında zaten büyük bir isim olsa da, “Future Nostalgia” onu gezegendeki en büyük yıldızlardan biri haline getirdi.

Albüm, 21. yüzyılın en iyi Avrupa albümleri listemizde üst sıralarda yer aldı.

Peki ‘Houdini’ hakkında ne düşünüyorsun?

İster onu sevin ister tekerleği yeniden icat etmediğini düşünün, bu albümü tüm kış boyunca dönüşümlü olarak dinlemeye hazır olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking