Perşembe, Eylül 19

Google’a göre İstanbul Havalimanı dünyanın en iyisi

ABD’li teknoloji devi Google’ın kullanıcıları, İstanbul havalimanını Avrupa’nın en iyisi seçti. Geçtiğimiz gün CNN, İstanbul Havalimanı’nın dünyanın en iyi transfer havalimanı olduğunu duyurdu.

İstanbul havalimanı işletmecisi İGA’nın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Selahattin Bilgen, Google kullanıcı yorumları üzerinden yapılan araştırmaya göre İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın en iyi havalimanı seçildiğini açıkladı.

Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Google yorumlarında da görüldüğü gibi, bizi tercih eden ve başarımıza katkıda bulunan herkese, İstanbul Havalimanı’nı Avrupa’nın en iyisi yaptığınız için teşekkür ederiz. başarı.” dedi.

Avrupa’daki havalimanları arasında Google kullanıcılarının bıraktığı yorumlar üzerine yapılan araştırma sonuçlarına göre, 100 binin üzerindeki Google yorumuna göre İstanbul Havalimanı 4,4 puanla ilk sırada yer aldı. Takdir sırasını Porto, Atina, Çek Cumhuriyeti ve Zürih havalimanları takip ediyor.

CNN, İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYANIN EN İYİSİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

ABD’li medya devi CNN de son raporunda aktarmalı uçuşlar için dünyanın en iyi havalimanlarına yer verdi. CNN’e göre İstanbul Havalimanı (İGA), transfer uçuşlarında dünyanın en iyi havalimanı oldu. Cirium havayolunun verilerini derleyen CNN, Ekim 2018’de kapılarını açan İstanbul Havalimanı’nın 6 yılda önemli gelişme gösterdiğini kaydetti. Haberlere göre İstanbul Havalimanı, 309 bağlantı noktasıyla doğu ile batı arasında köprü haline geldi.

İGA ile 2023 yılında 76 milyondan fazla yolcu uçtu. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı, dünyanın doğusu ile batısı arasındaki merkezi konumuyla dikkat çekiyor. Ayrıca yolcuların konforuna yönelik sunulan sayısız hizmet, İstanbul Havalimanı’nı aktarmalı uçuş yapan yolcuların ilk tercihi haline getiriyor.

UÇUŞLARIN ÇOĞU THY İLE YAPILIYOR

Elbette bu uçuşların büyük bir kısmı dünyanın en çok destinasyonuna uçan Türk Hava Yolları ile gerçekleştiriliyor. THY’nin sunduğu hizmet kalitesi, yolcuların İstanbul Havalimanı’nda konforlu bir yolculuk geçirmesini de sağlıyor. Havalimanının bir diğer önemli avantajı ise her tip ve gövdedeki uçağın iniş-kalkışına olanak sağlayan 5 adet pistinin bulunmasıdır.

DÜNYACA ÜNLÜ SEYAHAT DERGİSİNDEN ÖDÜL

New York merkezli dünyanın önde gelen seyahat dergisi Travel and Leisure’ın her yıl düzenlediği “Dünyanın en iyi 10 uluslararası havalimanı” araştırmasına katılan okuyucuların oyları sonucunda 95,79 puan alan İstanbul İGA Havalimanı, ödüle layık görüldü. , ABD. Temmuz ayında “Dünyanın En İyi Havalimanı” unvanına hak kazandı.


Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş