Pazar, Eylül 8

Hollywood’da patilerin şafağı: Kediler beyazperdenin aranan oyuncuları

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Sosyal medyada boy göstererek gönülleri fetheden kedigiller, beyaz perdenin başrol oyuncularından da rol çalıyor.

REKLAM

Görünüşe göre tüylü dostlarımız oyunculuk kariyerlerinde uzun süre fare olmuşlar. Ancak sinemaseverler, sektörde daha çok görülmesi ve ödüllendirilmesi gereken kedilere dikkatli ve saygılı davranılmasını istiyor.

Sessiz bir yer: ilk gün

“Sessiz Bir Yer: Birinci Gün” filminin en inanılmaz kısmı, ultrasonik işitmeye sahip uzaylı yaratıkların dünyayı istila etmesi değil, bu olaylar sırasında bir kedinin masanın kenarındaki bir bardağı patisiyle devirmesi, etrafındaki herkesin bir anda perişan olmasına neden olur.

Çünkü onlara karşı büyük bir sevgimiz ve hayranlığımız olsa da kediler tam olarak dahiler değildir. Tam da bu yüzden videoları internette viral oluyor, bizi güldürmüyorlar mı?

Örneğin bezelye görünce hemen ayağa fırlayan bir kedinin varlığı onların ne kadar komik ve aptal olduklarını ortaya koymaktadır.

Peki, bunca zamandır kedilerin yeteneklerini kısa, komik klipler oynatarak boşa harcamıyor muyuz?

Son dönemde film ve televizyon rolleri için kiralanan kedilerin sayısındaki artış, sektördeki algıların değiştiğini ve Hollywood’un artık deyim yerindeyse hayvan karşıtı önyargılara karşı direndiğini gösteriyor.

Kedilerin patilerinde endüstri vardır

Matthew Vaughn’un Argylle filmindeki Scottish Fold Alfie ve Steven Zaillian’ın Ripley filmindeki Main Coon Lucio gibi kediler artık tüylü dostlarımızın da başrolleri ve karmaşık karakterleri oynayabileceğini kanıtlıyor. Bu da Doktor Pençe’nin kedisi ve Gargamel’in hain planlarına ortak olan Azman gibi tipik yardakçı rollerinden ya da korku filmlerinde izleyiciyi hayrete düşüren klişe sahnelerden artık memnun olmadıklarını gösteriyor.

Serinin yakın zamanda yayınlanan ön filmi A Quiet Place’de ölümcül hasta baş kahraman Samira’nın (Lupita Nyong’o) duygusal destek hayvanı Frodo rolünü oynayan Nico ve Schnitzel adlı smokin kedileri, performanslarıyla büyük çıkış yakaladı.

Frodo, film boyunca Samira’ya karşı bir köpek kadar sadık ve cesur olmasıyla öne çıkıyor. Bazen yüksek seslerden korkup kaçsa da her seferinde geri geliyor, sahibinin arkadaşı Eric’e (Joseph Quinn) eşlik ederek Samira’nın ilacı bulmasına yardım ediyor ve her bakışıyla bizi duygulandırmayı ve gözlerimizi yaşartmayı başarıyor. bize. .

Bu arada kedilerin 276 farklı kedi yüz ifadesine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bu rekoru Daniel Day Lewis bile kıramadı!

Her ne kadar “Bir Düşüşün Anatomisi” filmindeki köpek Messi kadar iyi olmasalar da, kediler de kendi gösterilerini yaparak dünya çapındaki izleyicilerin kalbini kazanıyor gibi görünüyorlar.

Üstelik sosyal medyada “Frodo Oscar’a aday olmazsa bundan sonra hiçbir ödül törenini izlemeye niyetim yok” gibi yüzlerce coşkulu yorum da yaygınlaşıyor.

Beyazperdeye atılan pençelerin riskleri

Başrol için sevimli bir kediyi seçmek pek çok açıdan akıllıca bir hareket olmasına ve tüm gişe hayal kırıklıklarına çözüm gibi görünmesine rağmen, bu seçim filmin yönetmeni ve senaristi Michael Sarnoski için büyük bir kumardı. Domuz (2021) filminde Brandy adında bir domuzla çalıştı.

Uzak doğaları ve kendilerinden istenenin tam tersini görünüşte saf bir tatmin duygusuyla yapma eğilimleri nedeniyle kedilerle çalışmanın zor olduğu iyi bilinmektedir.

1969 yapımı “Kedi Gözü” filmi için düzinelerce kedinin eğitiminden sorumlu olan Ray Berwick, bir keresinde işin Hitchcock’un “Kuşlar”, 2019 David Benioff ve DB Weiss filmindeki “tüylü şeytan sürüsü” ile çalışmaktan daha zor olduğunu itiraf etmişti. ‘Game of Thrones’ dizisinin yapımcıları, setteki şımarık tavırları nedeniyle Ser Pounce isimli husky kedinin rolünü kesmek için senaryoda onu öldürdüklerini açıkladı.

Weiss, Entertainment Weekly’ye verdiği röportajda şunları söyledi: “Köpekler, eğer akıllı ve iyi eğitimliyseler, tüm komutlarınıza uyacaklardır. Çalışmalarında kedilerle yaşadığı zorlu deneyimlere dikkat çekerek, “Kediler ise tamamen kendi planlarına göre hareket ediyorlar” dedi.

Neyse ki, bilgisayarla oluşturulan görsel efektlerdeki (CGI) ilerlemeler, kedilerin ekranda tasvir edilmesini kolaylaştırdı. Tabii ki, neredeyse tüm kedi ailesinin itibarını zedeleyen “Kediler” müzikalinin film uyarlaması gibi kötü şöhretli örnekler de eksik değil.

Ancak önceki filmlerin gergin atmosferinden farklı olarak serinin insan ilişkilerine odaklanan bu bölümünde Frodo’yu olabildiğince gerçekçi bir şekilde yansıtması Sarnoski için çok önemliydi.

REKLAM

The Hollywood Reporter’a konuşan Sarnoski şunları söyledi: “İnanılmaz kedi aktörleri ve onların aynı derecede inanılmaz eğitmenleri sayesinde bunu başarabildik. “Kimse bu eski usul yöntemin üstesinden gelebileceğimize inanmıyordu, ancak aksini kanıtlayabildiğimiz için son derece memnunum” dedi.

Öte yandan kediler 100 yılı aşkın süredir ekranları eğlendiriyor olsa da sinemaya katkıları karşılıksız kalmaya devam ediyor.

1912 yılında Kaliforniya’daki Keystone Stüdyolarında doğan Pepper isimli kedi, kameralara çıkan ilk kedi olarak kayıtlara geçti.

Köpekler Cannes Film Festivali’nde “Palmiye Köpeği Ödülü”nü alarak Oscar törenine davet edilirken, kediler de Eski Mısır dönemindeki parlak günlerinin özlemini çekiyor.

Bu eksikliği telafi etmek için örneğin kedilerin onuruna “Altın Pire Torbası” veya “Kitti Palmiye Ödülleri” düzenlenebilir.

REKLAM

Ancak tüm sıkı çalışmalarının karşılığında bir karton kutu ve biraz kedi nanesini kabul etme olasılıkları çok daha yüksektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom