Cumartesi, Temmuz 27

İsrail’e askeri malzeme satan şirketin Londra’daki merkezi boyalarla protesto edildi

Filistin Hareketi grubu, X açıklamasında eylemi Balfour Deklarasyonu’nun 106. yıl dönümünde gerçekleştirdiğini duyurdu.

“Hükümetimiz soykırımın işbirlikçisidir” ifadelerinin kullanıldığı paylaşımda, Leonardo’nun Filistinlilere yönelik saldırılar düzenleyen “İsrail ordusunu donattığı” belirtildi.

Protestocular, Leonardo’nun Londra’daki genel merkezinin bulunduğu One Eagle Place binasının girişini kırmızıya boyayıp, duvarlara Filistin’i destekleyen sloganlar yazarken, Filistin Eylemi ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Leonardo, Apache helikopterlerinin ve F-35’in parçalarını satıyor. Gazze’yi İsrail’e bombalayan uçaklar.” .” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, iki protestocudan birinin tutuklandığı, binanın giriş kapısının üzerindeki oluğa tırmanan ikinci protestocunun ise protestosunu sürdürdüğü belirtildi.

Filistin Eylemi aktivistleri, eski İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour’un adını taşıyan açıklamayı sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı binasına kırmızı boya atarak protesto etti.

Öte yandan Londra Büyükşehir Polisi, Leonardo önünde devam eden protestoya ilişkin yaptığı açıklamada, bir kişinin mülke zarar vermekten tutuklandığını, oluğa tırmanan ikinci protestocunun ise aşağı indirildikten sonra tutuklanacağını belirtti. güvenli bir şekilde.

Balfour’un 2 Kasım 1917’de Siyonizmin hamisi Baron Walter Rothschild’e yazdığı mektup, Balfour Deklarasyonu olarak tarihe geçti.

İngiliz hükümetinin Filistin topraklarında Yahudiler için bir “vatan” yaratılmasına verdiği desteği ifade eden mektup, İsrail Devleti’nin kuruluşuna giden süreçte en önemli kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking