Kadınlar Dünya Kupası: Norveç’i deviren Yeni Zelanda, turnuva tarihindeki ilk galibiyetini aldı

0

Yeni Zelanda, Auckland’da 42.000’den fazla seyirci önünde oynanan ve 1-0’lık skorla oynanan maçta Norveç’e karşı ilk Dünya Kupası galibiyetini elde etti.

Yeni Zelanda, Kadınlar Dünya Kupası’nın açılış maçında Norveç’e karşı tarihi bir başarıya imza attı.

Auckland’da 42 binin üzerinde seyirci önünde oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 1-0’lık skorla turnuva tarihindeki ilk galibiyetini aldı.

Maç günü sabah saatlerinde aralarında Norveç’in de bulunduğu birçok takımın ev sahipliği yaptığı şehir merkezi yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins ve FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun Eden Park’ta birlikte katıldığı maç öncesi hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Avustralya ile 32 takımlı Kadınlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Yeni Zelanda, maçı Hannah Lilian Wilkinson’ın ikinci yarı golüyle kazandı.

“Saldırının etkisi olmadı”

Norveç Teknik Direktörü Hege Riise, maç sabahı yaşanan silahlı saldırının kendilerini olumsuz etkilediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Kaldıkları otelin yakınında meydana gelen saldırıyla ilgili konuşan Riise, “Korktuğumuz bir şey değildi. Uzun zamandır her şeyin kontrol altında olduğunu biliyorduk. Bazı oyuncular uyuyordu, bazıları uyanıyordu. Maçtaki performansımızı etkilemedi.” dedi.

Yeni Zelanda, turnuvada daha önce oynadıkları 15 maçın hiçbirini kazanamamıştı.

Eden Park’ta oynanan karşılaşmayı 42 bin 137 kişi izledi. Bu sayıya daha önce ülkedeki hiçbir erkek veya kadın futbol maçında ulaşılmamıştı.

Yeni Zelanda’nın A Grubu’ndaki diğer rakipleri ise İsviçre ve Filipinler.

Yeni Zelanda daha iyi taraftı, ancak ilk yarıda Norveçli kaleci Aurora Mikalsen’i ciddi şekilde rahatsız edemediler.

İkinci yarı başladıktan 3 dakika sonra Jacqui Hand sağdan ceza sahasına, forvet Hannah Lilian Wilkinson ise topu ağlara gönderdi.

1995’te dünya şampiyonu olan Norveç’in eşitlik çabaları sonuç vermedi.

Hansen’den hentbol penaltısı kazanan Yeni Zelanda, 90. dakikada Percival ile penaltı kaçırdı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku