Perşembe, Eylül 19

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

ABD spot Bitcoin ETF’leri Ocak ayındaki lansmanlarından bu yana en uzun çıkışını gördü. Friend.tech’in arkasındaki ekip akıllı sözleşmelerinin sahipliğini başka bir adrese devretti. Bu arada Telegram kurucusu Pavel Durov, tutuklanmasının ardından ilk kez sessizliğini bozduktan bir gün sonra mesajlaşma uygulamasında teknik değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Bitcoin ETF’lerinden sekiz günde toplam 1,2 milyar dolarlık çıkış görüldü

ABD merkezli on bir Bitcoin spot borsa yatırım fonu (ETF), sekiz günde toplam 1,2 milyar dolarlık net çıkış bildirdi.

9 Eylül’de Bloomberg verileri, yatırımcıların 30 Ağustos ile 6 Eylül arasında listelenen 11 Bitcoin (BTC) spot ETF’sinden yaklaşık 1,2 milyar dolar çektiğini ortaya çıkardı. Bu rakam, 10 Ocak’taki lansmanından bu yana en uzun çıkış olarak kaydedildi.

Çıkışlar, Bitcoin fiyatının Eylül ayının ilk haftasında 26 Ağustos’taki 64.668 Dolar’dan 7 Eylül’de 53.491 Dolar’a düşmesiyle meydana geldi; bu sadece iki haftada %17,28’lik bir düşüş oldu. Ancak analistler, BTC’nin Eylül ayında tarihsel olarak düşük performans gösterdiğini belirtiyor.

Friend.tech ekibi akıllı sözleşmenin kontrolünden vazgeçiyor

Friend.tech’in arkasındaki ekip, kripto sosyal platformunun akıllı sözleşmelerinin yönetimini ve sahipliğini hayali bir adrese devretti.

Friend.tech konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Boş adres kasıtlı olarak jeton imhası için tasarlanmıştır. Bu adrese gönderilen her şey geri alınamayacak şekilde kaybolur ve bu adrese gönderilen tokenleri kurtarmanın veya yeniden kullanmanın bir yolu yoktur.

CoinGecko’ya göre transferden sonraki son 24 saat içinde platformun FRIEND token’ı yaklaşık %26 düşüşle 0,067 dolara geriledi.

Token, ilk dört günde 233,6 milyon dolarlık piyasa değeri kaydettiği Mayıs ayındaki ilk lansmanından bu yana değer kaybetti.

Durov, Telegram’ın “Yakındaki Kişiler” özelliğini devre dışı bıraktı

6 Eylül’de Durov, hükümet yetkililerinin insanları takip etmesini önlemek için Telegram’ın “Yakındaki İnsanlar” özelliğinin devre dışı bırakılacağını duyurdu.

Yakındaki Kişiler özelliği, kullanıcıların hizmetleri tanımlamasına yardımcı olabilecek “Yakındaki İşletmeler” seçeneğiyle değiştirilecek.

Durov, “Bu yıl Telegram’daki moderasyonu bir eleştiri yerinden övgü yerine dönüştürmeye kararlıyız” dedi.

Kaynak: Paolo Durov

Durov ayrıca platformun “Telegraph” bloguna medya yüklemenin de durdurulacağını duyurdu. Telegram kullanıcılarının büyük çoğunluğu bunu kötüye kullanmasa da, takipçilerine medya yükleme işlevinin kötü aktörler tarafından “istismar edildiğini” vurguladı.

24 Ağustos’ta Durov, Fransız yetkililer tarafından Fransa dışındaki Le Bourget havaalanında tutuklandı. Fransız savcılar, Telegram’ın organize suçu kolaylaştırdığını ve hükümet yetkilileriyle işbirliği yapmayı reddettiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom