Pazartesi, Ekim 21

Özgün bir caz konseri – Son Dakika Kültür-Sanat->Konser,Türkiye Haberleri

24 Mayıs’ta Antalya’da başlayan 7. Uluslararası Akra Caz Festivali; Piyanist Fazıl Say’ın, 11 ve 12 Haziran’da birbirinden değerli caz müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştığı iki konserle sona erdi. Kadir Dursun ve ekibi sahnede verdiği 10 konserin yanı sıra jam session’larda da usta isimleri ağırlamış; büyük ilgiyle izlendi. 2025 festivalinin ilk konseri şimdiden duyuruldu.

Kadir Dursun ve ekibinin, Antalya’ya özel, yurt içinde ve yurt dışında klasik ve caz müzik festivali düzenlemesini bilenler; Organizasyonun her noktasının nasıl titizlikle düşünüldüğünü, dinleyicilerin nasıl rahat ettiğini, sanatçılarla aralarında nasıl bir bağ kurulduğunu, müzisyenlerle ‘dinleyicinin’ doğrudan buluşması üzerinden tüm detayların nasıl hesaplandığını biliyor. . Dany Brillant ile başlayan ve İbrahim Maalouf, Igor Butman, Aziza Mustafa Zadeh, Kerem Görsev gibi önemli isimleri ağırlayan festival, zamanla ülkenin en önemli caz festivallerinden biri haline geldi ve oldukça profesyonelce tasarlandı. Evin sahibi olanların bile tüm çalışanlarıyla birlikte evin bir parçası haline geldiği, mekanla müzik entegrasyonuna kolaylıkla katıldığı bir mantık sağlandı. Fazıl Say’la tanışan caz müzisyenlerinin sahnesinde “Akra Jazz Band” adıyla özgün bir caz konseri gerçekleşti. İyi eğitimli ve alanında önemli bir işe sahip olan ve aranjmanları da üstlenen Cem Tuncer gitarda, Ferit Odman davulda, Serdar Barçın saksafon ve flütte, Barış Doğukan Yazıcı trompet ve Antalyalı caz müzisyeni Ozan Çlikel trombonda Barış Dağhan’ın kontrbasta yer aldığı konserde vokal olarak Eylül Ergül etkilendi. Say’ın caz repertuvarı ve klasikleri ortak bir sunumda bir araya geldi ve sanatçılar enstrümanlarındaki hünerlerini sergiledi.

Fazıl Say, festivalle özdeşleşen, yenilikçi ve geçmişten söz ettiren konserlerine bir yenisini “Akra Jazz Band”a katarak ekledi. Akra Caz Festivali için tasarlanan bu konserin özellikle İstanbul’da tekrarlanması faydalı olacaktır. Emeği geçenleri ve destekleyenleri tebrik ediyoruz. ([email protected])

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber