Çarşamba, Eylül 18

Patlamada yaralanan işçi, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: O kadar şiddetli patladı ki, elbisesiz kaldık… – Son Dakika Türkiye Haberleri

TEM Otoyolu Hendek gişelerinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında saat 13.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. 112 acil çağrı merkezine gönderilen ihbarın ardından bölgeye Sakarya, Düzce ve Kocaeli’den çok sayıda itfaiye, sağlık personeli, AFAD, orman, polis ve jandarma sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangını söndürmek için çalışma başlattı. Kazaya karışan vatandaşlar ve yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine müdahale eden Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, ilk belirlemelere göre 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Sakarya Valiliği’nden yapılan son açıklamada, 6’sı ağır olmak üzere 25 kişinin yaralandığı, 2 yaralının ise entübe olduğu belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin fabrikada soğutma çalışmaları devam ederken, yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor. Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ikinci derece yanıkları bulunan işçilerden 7’si ambulansla Kocaeli Şehir Hastanesi’ne, 8’i ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı işçilerin yakınları hastane önünde müjdeli haberi bekliyor.

“O KADAR PATLADI ki…”

Fabrikada yaşananları Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a anlatan yaralı işçi Zafer Emanet, şunları söyledi: “Patlamadan sonra bir şey çöktü. Altında kaldım, sonra dışarı çıktım. Fabrikada 20’den fazla kişi vardı. Bulunduğum bölümde tam bir patlama oldu. O kadar şiddetli patladı ki, elbisesiz kaldık.” “Ayakkabılarımız uçtu” dedi.

Emanet, şöyle devam etti: “Çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye boyunca beyaz bir ışık yandı. Başımı çevirdiğimde her şey mahvolmuştu, içerisi yanıyordu. biraz’.”

Duygusal anlar yaşayan Zafer Emanet’in annesi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a sarılarak gözyaşı döktü.

VALİ KARADENİZ: YARALI SAYISI 28

Öte yandan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralı sayısının 28 olduğunu açıkladı. Hastanede yatan işçileri ziyaret ettikten sonra tekrar patlamanın meydana geldiği fabrikaya giden Vali Karadeniz, şunları söyledi: “ 28 yaralımız var. Bunlardan 6’sının durumu ağır. Hastalara acil şifalar diliyoruz. Patlamanın nedeni konusunda henüz net bir şey söyleyemem. Değirmen bölümünden kaynaklandığı düşünülüyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom