Cumartesi, Temmuz 27

Piknik yapmak için gittiler, sofrayı ayılara bırakıp kaçtılar! Korku dolu anlar kamerada

Deniz seviyesinden 2.250 metre yükseklikte, mavi ve yeşilin tonlarıyla Avrupa Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında “Mükemmellik Ödülü”ne layık görülen Nemrut Krater Gölü, son dönemde bölgede yaşayan ayılar ve insanlar genellikle elle besleniyor.

Bölgede sayıları her geçen gün artan ayılar, artık araçların önlerine ve insanların yiyecek bulmak için piknik yaptığı alanlara da ulaşıyor. İki gün önce akşam pikniği için bölgeye gelen 5 kişilik arkadaş grubu ayılarla karşılaştı.

b8c32c0e537f69f00412640dd850ff33

Yemek hazırlayan ve sofrayı kuran gençler, yaklaşan ayılar nedeniyle büyük panik yaşadı. Gençler korkuyla araçlarına doğru koşarken, ayılar masadaki yiyecekleri yiyerek bölgeyi terk etti. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

2375bb8975c0e2f1b37e6a6e27c08346

“BURASI BİR YABAN HAYAT ALANIDIR”

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Uzun yıllardır bölgeyi gözlemleyen Doktor Dr. Öğretmen Cihan Önen de gençler için bu ana tanıklık etti.

bb74e2912c4d27730ede5d4f85580a96

Ayıların yiyecek kokusu aldığını ve durumun çok tehlikeli olduğunu söyleyen Önen, şöyle konuştu: “Hava soğumasına rağmen bölgeye ziyaretçi gelmeye devam ediyor. Bu gençler olaydan habersiz bölgede piknik yapmak istiyorlardı. ayılar. Sofraları kurdular, tatlıları ve çayları hazırladılar. Daha sonra gördüğümüz gibi ayılar gelmeye başladı. Gençler ayıları görünce korkuyla kaçtılar. Araçlarına girerek canlarını zor kurtardılar. tatlıları, yemekleri, pastaları ortalıkta dolaşıyor. Bu bölgede bu tür saldırılarla çok sık karşılaşıyoruz. Burası doğal bir alan. Burada sık sık insanlarla vahşi hayvanlar karşı karşıya gelebiliyor. Bu da “yaratıyor”. Bu tehlikeli bir durum. Her halükarda burada piknik yapılmasını önermiyoruz. Tehlikeli bir ortam. Burada ayılar ve kurtlar da olabiliyor. Vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekiyor” dedi.

(DHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Ömrünü tamamlayan araç bir ailenin hayatına mal oldu!Ömrünü tamamlayan araç bir ailenin hayatına mal oldu!
Tüyler ürpertici vahşet!  Önce silahla vurdu, sonra makasla boğazını kestiTüyler ürpertici vahşet! Önce silahla vurdu, sonra makasla boğazını kesti
Kim Jong-un gözünü Beyaz Saray'a dikti, fotoğraflar eline geçti!Kim Jong-un gözünü Beyaz Saray’a dikti, fotoğraflar eline geçti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking