
Yetkili, uzmanlar, Ramazan’ın geleneksel zevkleri ayındaki IFtar tablolarının sağlık için yararlı olduğunu söyledi. Özellikle, Trotter, Kibe ve Bumber gibi yerel yemekler sindirimi kolaylaştırır ve uzun vadeli tokluk sağlar.
“Müşterilerimizin çoğu doktor”
Bir restoranı yöneten Ramazan Nazan, Ifart’ın Diyarbakır’a olan zamanının karaciğerle oruç tuttuğunu söyledi. Nazan, “Diyarbakir’in Gras, Bumber, Sırdan ve Tota’nın gıda tarzında ek olarak. Sağlıklı yemekler. Özellikle kış aylarında.
Protein ve kollajen içeren gıda, mide yorulmadan enerji verir
Beslenme uzmanları, bu tür protein ve kollajen yemekleri, uzun süreli mideden sonra uzun süreli mide, dedi. Her şeyden önce, Trotter çorbası sindirimi kolaylaştırır, Kibben lifli yapısı ile dolu kalır ve Bumberin, Iftar’dan sonra doğal yağ içeriği ile zayıflığı önledi.
Aşırı şişman ve baharatlı olmaması önemlidir!
Uzmanlar, bu yemekler aşırı yağlar ve baharatlı olmadan hazırlanırlarsa Ramazan’da kolayca tüketilebilir. Ayrıca, bu besinlerde bulunan vitaminlerin ve minerallerin, tüm gün kaybedilen enerjiyi iddia ettiği altını çizdi.
Sağlıklı bir Ramazan geçirmek isteyenler için uzmanlar, geleneksel mutfağın bu iyileştirici lezzetlerini ölçülmüş bir şekilde tüketmenizi önerir.
(İHA)

