Trump: Kongre baskını ve 2020 seçimlerini iptal etme çabalarına ilişkin soruşturmanın hedefi oldum

0

ABD eski Başkanı Donald Trump, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, 6 Ocak’ta düzenlenen kongre baskını ve 2020 seçimlerini geçersiz kılma çabalarına ilişkin soruşturmanın hedefi olduğunu duyurdu.

Eski ABD (ABD) Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanlığı’nın 2020 başkanlık seçimlerinin sonuçlarını geri alma çabalarına yönelik soruşturmasının hedefi olduğunu bildiren bir mektup aldı.

Trump, mektubun yakında federal savcılar tarafından suçlanabileceğinin bir göstergesi olduğunu öne sürdü. Eski başkan, Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda bu açıklamayı yaptı.

Söz konusu mektubu pazar gecesi ailesiyle birlikteyken aldığını iddia eden Trump, “Şu anda üç kez suçlandım… Dördüncüsü muhtemelen Atlanta’dan gelecek” paylaşımında büyük harflerle, “Bu cadı avı tamamen seçim müdahalesidir ve tamamen yasa uygulamadır (silahla ilgili!”

Mektup ne anlama geliyor?

Geçen ay gizli belgeleri kötüye kullanmaktan ayrı bir soruşturmada suçlanmadan önce Trump’a bir mektup da iletildi.

Genellikle bir iddianamenin önünde yer alan bu tür mektuplar, insanlara savcıların kendilerini bir suçla ilişkilendiren kanıtları olduğunu bildirmek için kullanılır.

Mektup aynı zamanda şüpheliye büyük jüri huzuruna çıkma hakkına sahip olduğunu bildirmeyi amaçlamaktadır. Trump, paylaşımında kendisine çok az süre verildiğini, bunun tutuklamalar ve iddianamelerle sonuçlanacağı anlamına geldiğini yorumladı.

Adalet Bakanlığı yorum yapmaktan kaçındı.

Hukuk uzmanları, olası suçlamaların “ABD’yi dolandırmak için komplo kurmak” ve “Kongre’nin Başkan Joe Biden’ın seçim zaferini onaylamasını engellemek” olduğunu söylüyor.

Çoklu soruşturmalar

Smith’in soruşturması, Trump ve müttefiklerinin, Biden tarafından kazanılan ve Trump tarafından itiraz edilen tartışmalı eyaletlerinde sözde sahte seçmen listelerinin kullanılması da dahil olmak üzere, Trump ve müttefiklerinin onu iktidarda tutmaya yönelik çok çeşitli planlarına odaklanıyor.

Georgia’daki savcılar, Trump’ın bu eyaletteki seçim kaybını tersine çevirme çabalarına ilişkin ayrı bir soruşturma yürütüyor ve Fulton County başsavcısı, görevden alma kararlarını önümüzdeki ay açıklamayı beklediğinin sinyalini verdi.

Hakkındaki iddiaları reddeden Trump, yaptığı paylaşımda, “ABD Anayasası’na göre, hileli ve çalıntı olduğuna tamamen inandığım bir seçimi protesto etme hakkım var. Tıpkı 2016’da Demokratların bana karşı yaptığı gibi ve daha birçokları da yaptı. yani yüzyıllar boyunca.” o ifadeleri kullandı

Trump, Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da yüzlerce gizli belgeyi yasadışı olarak alıkoymak da dahil olmak üzere geçen ay 37 suçla itham edildi. Suçsuz olduğunu savunması için Salı günü Florida’da bir ön duruşma yapılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku