Pazartesi, Eylül 9

COVİD-19 salgınının simge isimlerinden Dr. Anthony Fauci Batı Nil virüsüne yakalandı

83 yaşındaki Fauci’nin 6 gün hastanede kaldığı ve tedavisine evinde devam ettiği belirtildi.

REKLAM

COVİD-19 pandemisi döneminin sembol isimlerinden ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü eski müdürü Dr. Anthony Fauci’nin Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve iyileşme sürecinin evinde devam ettiği belirtildi.

Fauci’nin sözcüsü tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, 83 yaşındaki Fauci’nin Batı Nil virüsüne yakalandıktan sonra altı gün hastanede kaldığı ve tedavisine evde devam ettiği belirtildi.

Güvenlik nedeniyle isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan sözcü, Fauci’nin tamamen iyileşmesinin beklendiğini söyledi.

CBS Haber Baş Tıp Muhabiri Dr. Jonathan LaPook, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumartesi günü Fauci ile konuştuğunu ve Fauci’nin muhtemelen sivrisinek ısırığından enfekte olduğunu söyledi.

“Dr. Açıklamada, “Fauci’de ateş, titreme ve şiddetli yorgunluk gelişmesi üzerine yaklaşık on gün önce hastaneye kaldırıldı” denildi.

Beyaz Saray’ın baş tıbbi danışmanı olan Fauci, COVID-19 salgını sırasında ABD hükümetinin kamusal yüzü oldu ve bu rol onu milyonlarca insan için güvenilir bir ses haline getirdi.

2022 yılında görevinden ayrılan Fauci, ABD Temsilciler Meclisi’nin ABD’de Kovid-19’un kökenleri, yayılması ve alınan tedbirlerle ilgili oturumuna katılarak ilk kez haziran ayında kamuoyu önüne çıktı.

Kongre duruşması sırasında Cumhuriyetçi milletvekilleri, Fauci’nin halkı “COVID-19’un kökenleri” konusunda bilerek yanılttığını söyledi.

Fauci, geçen yaz Georgetown Üniversitesi öğretim kadrosuna seçkin bir lisans profesörü olarak katıldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 20 Ağustos itibarıyla 33 eyalette 216 vakanın kaydedildiğini söyledi.

Batı Nil virüsü nedir?

Batı Nil virüsü ilk olarak 1937’de Uganda’nın Batı Nil bölgesinde tespit edilmiş ve daha sonra Afrika, Akdeniz ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde salgınlara neden olmuştur.

1999’ların sonunda New York’ta ortaya çıkan virüs, o tarihten bu yana Amerika kıtasına yayıldı.

Tıpkı koronavirüs gibi bir RNA virüsü olan Batı Nil virüsü, bilimsel adı “Flavivirus” olan bir cinse aittir. Bu cins ayrıca Zika virüsünü, dang virüsünü ve sarı humma virüsünü de içerir.

Nasıl bulaşır?

Batı Nil virüsünün insanlara öncelikle “culex” adı verilen tipik sivrisinek türlerinin ısırıkları yoluyla bulaşmasına rağmen, karga ve alakarga gibi çeşitli kuşlar arasında da yayıldığı biliniyor.

Sivrisinekler bu enfekte kuşlarla beslenir ve virüsü insanlara, atlara ve diğer memelilere aktarır.

Ancak nadir durumlarda enfekte şırıngalar, kan ve organ nakilleri ve emzirme yoluyla bulaşma meydana gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom