Pazartesi, Eylül 16

Dünya bilek güreşi şampiyonu Rabia Kayahan, Gümüşhane’de coşkuyla karşılandı

Moldova’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 65 kiloda sol kolda dünya şampiyonu, sağ kolda ise dünya dördüncüsü olan 24 yaşındaki Rabia Kayahan için Gümüşhane’nin Torul ilçesinde karşılama töreni düzenlendi.

Torul’a gelen Rabia Kayahan, 2019 yılında hayatını kaybeden annesi Hava Kayahan’ın mezarını ziyaret etti. Bunun ardından şampiyon sporcunun araçlarından oluşan konvoy mahalleden geçerek pazar karşılama töreni alanına ulaştı.


“Sekiz yıldır verdiğimiz emeğin karşılığını aldık”

Dünya şampiyonu Rabia Kayahan, burada yaptığı konuşmada, 2019 yılında vefat eden annesine verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

Sekiz yıllık emeklerinin karşılığını aldıklarını belirten Kayahan, şöyle konuştu: “Çektiğimiz acılar, döktüğümüz terlerle elde ettiğimiz bir başarı var. Bu başarı yalnızca bana ait değil. Ben teşekkür ediyorum. Koçum ve aileme çabaları için teşekkür ederim.” dedi.

Zor bir dönemde şampiyonluğa gitmeme kararı aldığını belirten Kayahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Antrenörüm Davut Altuntaş mutlaka gitmem gerektiğini, senin için farklı olacağını söyledi. Kredi çekip Moldova’ya gittim. Moldova’da hedefimize ulaşamama ihtimaline dair kafamda soru işaretleri vardı. Oraya gittiğimizde Ne aradığımızı, amacımızın ne olduğunu, temsil ettiğimiz şeyin ağırlığını anladım. “İşin içine bayrak girince çok farklı oluyor.”

AK Parti Milletvekili Celalettin Köse de Rabia Kayahan’ın tüm ülkeyi gururlandırdığını söyledi.

Rabia’nın Türk gençliğinin gücünü dünyaya gösterdiğini ve dünya şampiyonu olduğunu vurgulayan Köse, şöyle devam etti:

“Bu gururu yaşayan sadece Kayahan ailesi değil. Türk milleti olarak hepimiz bu gururu yaşıyoruz. Rabia’nın başarıları devam etsin. Umarım önümüzdeki şampiyonalarda bu milletin yüzünü güldürür. Rabia bizim onurumuzdur.”

Sporcunun babası Bahtiyar Kayahan ise çok heyecanlı, mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Rabia’nın şampiyonluğa gitmeme ihtimali vardı. Maddi sıkıntılarımız vardı. Rabia’nın antrenörü Davut Altuntaş mutlaka şampiyonluğa gitmemiz gerektiğini söyledi. Çalışmaların sonucunun alınması gerektiğini söyledi. Ben de destek verdim. Kızımız bankadan kredi alarak şampiyonluğa gitti. Sonuç elde ettiği için mutluyuz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom