Cumartesi, Temmuz 27

Hafif ve bir o kadar da lezzetli: Yoğurtlu semizotu salatası…

Semizotu ve yoğurdun uyumuyla hazırlanan bu leziz salata, sofralarınıza hafiflik ve lezzet katacak. İster ana yemekten önce atıştırmalık olarak servis edin, ister öğünlerinizde tüketin; Her durumda, bu tarif damak tadınıza hitap edecek. İşte sadece 3 malzemeyle hazırlanabilen yoğurtlu semizotu salatası tarifi…

MALZEMELER

1 demet taze semizotu

1 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak (isteğe bağlı, rendelenmiş)

yarım limonun suyu

Yarım bardak zeytinyağı

Tuz ve biber

½ su bardağı ceviz (isteğe bağlı, iri kıyılmış)

1 çay kaşığı sumak (isteğe bağlı)

1 çay bardağı nar taneleri (isteğe göre süslemek için)

ÜRETME

Semizotu iyice yıkayıp su ve sirke içerisinde saklayın. Daha sonra su boşaltılır ve doğru boyuta kesilir.

Bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.

Hazırlanan sos, doğranmış semizotu ile karıştırılarak iyice karıştırılır.

İsteğe göre iri kıyılmış ceviz, sumak ve nar taneleri de ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking