Cumartesi, Temmuz 27

HÜDA PAR adayı Dinç, yasadışı faaliyet yürüten medreselere ziyaretlerini sıklaştırdı

Gerici eylemleri ve talepleriyle tanınan HÜDA PAR Mersin Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Dinç, seçim faaliyetleri kapsamında medrese ziyaretlerine devam ediyor. Cumhuriyet gazetemiz, HÜDA PAR’dan Dinç’in laik eğitimi hedef aldığı “Çocuklarımıza İslami eğitim vermiyorlar ve onlardan İslami performans beklemiyorlar” sözlerini ve Medrese Alimler Vakfı Başkanı Muhammed Tayyip’i yayımladı. Medreselerin resmileştirilmesi için çalışmalar yapan MEDEV ve Suffe medresesinin başı Müderris, elçiyle yaptığı seçim toplantısını hatırlattı.

HEDEF GÖSTERDİ

Dinç, önceki gün sosyal medya hesabından haberimizi işaret etmişti. Dinç’in paylaşımında; “Cumhuriyet gazetesi seçim faaliyetlerimizi adım adım takip ediyor ve çarpıtıyor. Bu kez Kur’an kursu ziyaretimiz, geçen hafta sistemle ilgili “Çocuklarımıza İslami eğitim vermiyorlar ve onlardan İslami performans bekliyorlar” sözlerimizi çarpıtan Cumhuriyet’in gözüyle gerçekleşti. Hoşunuza gitmese de medreseler bu ülkenin gerçeğidir, mirasıdır. Toplumsal birliğimizin sigortasıdır. Resmi statüyü elde etmek için çalışacağız. “Cumhuriyet gazetesini rahatsız ettiysek ne mutlu bize” dedi.

ERMİŞ’LE TANIŞIN

Dinç, seçim kampanyası kapsamında yasa dışı faaliyetlerde bulunan medreselere ziyaretlerini artırdı. Bu kapsamda Dinç’in, önceki gün Diyarbakır’da “Kuran Kursu” adı altında yasa dışı medrese faaliyetleri yürüten “Şehit Ali Haydar Bengi Medresesi”ni de ziyaret ettiği öğrenildi. Dinç, bu ziyaret kapsamında söz konusu medresenin müdürü Abdulbaki Ermiş ile görüştü. Hükümetin gündeminde “anayasa değişikliği” yer alırken, Dinç’in Ermiş’le “yeni sivil anayasa” konulu görüşmesi dikkat çekti. Faruk Dinç, sosyal medya hesabından Ermiş ile görüşmesine ilişkin şunları söyledi: “Ali Haydar Medresesi’nin müdürü Molla Abdulbaki Ermiş’i ziyaret ederek dualarını aldık. Yeni ve medeni bir anayasanın gerekliliğini ve seçim sürecini konuştuk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking