Perşembe, Eylül 19

İngiltere’de düzenlenen genel seçimde oy kullanma işlemi sona erdi

Yaklaşık 50 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, TBMM’nin seçimli kanadı Avam Kamarası’nın üyelerinin belirlenmesi için sandıklar yerel saatle 07.00’de (9.00 TL) açıldı ve 22.00’de kapandı.

Toplam 4 bin 515 adayın 650 sandalyeli Avam Kamarası’na girmek için yarışacağı seçimin ilk sonuçları saatler içinde netleşmeye başlayacak.

Çıkış anketinin oylama süreci bittikten birkaç dakika sonra açıklanması bekleniyor.

Avam Kamarası’nda ortaya çıkacak genel tablonun yarın sabahtan itibaren seçim bölgelerinden Meclis’e girecek milletvekillerinin belirlenmesiyle netleşeceği tahmin ediliyor.

Araştırma firmalarının seçim öncesi yaptığı anketlere göre ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin açık farkla kazanması beklenirken, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin yenilgiye uğraması bekleniyor.

Bir önceki seçimde 365 sandalyeye sahip olan Muhafazakar Parti’nin sandalye sayısının 100’e düşeceği tahmin edilirken, anketler İşçi Partisi’nin 400’ün üzerinde sandalye kazanacağını gösteriyor.

Anketler, aşırı sağcı Birleşik Krallık Reform Partisi, Sarı Liberal Demokrat Parti, İskoç Ulusal Partisi ve Yeşiller Partisi’nin Avam Kamarası’nda birden fazla sandalyeyle temsil edileceğini, partilerin ise Kuzey İrlanda ve Galler’i temsil edeceğini gösteriyor. parlamentoda.

Seçimlerde Filistin yanlısı bağımsız adaylar da parlamentoya girmek için yarışıyor. Bu adaylar arasında, Nelson Mandela’nın ilk seçiminde Güney Afrika parlamentosuna giren Yahudi kökenli Andrew Feinstein da yer alıyor.

Feinstein, seçimlerde tercih edilen İşçi Partisi lideri Keir Starmer ile aynı seçim bölgesinde yarışıyor. Feinstein kazanarak Starmer’ın başbakan olmasını engellemeyi amaçlıyor.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 22 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, bu yılın ikinci yarısında yapılması planlanan erken seçim tarihinin 4 Temmuz olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom