Cumartesi, Temmuz 27

İşçi Partisi’nin önceki lideri Jeremy Corbyn bağımsız aday olarak seçimlere girecek – Son Dakika Dünya Haberleri

Birleşik KrallıkTürkiye’nin ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi’nin dört yıl genel başkanlığını yaptı ve 2020 yılında parti üyeliği askıya alındı. Jeremy Corbny, 4 Temmuz genel seçimlerine bağımsız aday olarak katılacağını açıkladı.

Hbaertürk’ün haberine göre Kuzey Londra “Kuzey Islington” 1983’ten bu yana seçim bölgesi milletvekili olan Corbyn, bu kararı, partisinin Mart 2023’te “parlamenter adaylığını yasaklama” kararı sonrasında aldı.

Islington Tribünü Corbyn, gazeteye yaptığı açıklamada “eşitliğin, demokrasinin ve barışın sesi” olacağını söyledi. Önemli bir argüman, Corbyn’in kampanyasının, Sir Keir Starmer’ın liderliği konusunda hayal kırıklığına uğrayan sol görüşlüler için bir odak noktası yaratmasıdır.

Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, Corbyn’in yerine geçecek adayını 1 Haziran’da açıklayacak.

CORBYN’İN İSTİFASI VE SORUŞTURMA SÜRECİ

2019 yılında yapılan genel seçimlerde Corbyn yönetimindeki İşçi Partisi’nin oyu %32’ye düşmüş ve seçimi kazanan Muhafazakar Parti parlamentodaki çoğunluğunu yeniden elde etmişti.

Bu sonucun ardından Corbyn istifa etti ve Nisan 2020’de Keir Starmer İşçi Partisi’nin yeni lideri seçildi.

Corbyn’in parti üyeliği, antisemitizm soruşturması nedeniyle Ekim 2020’de askıya alındı.

Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, İşçi Partisi’nin Yahudi karşıtı ırkçılığa karşı tavır alma konusunda “ciddi başarısızlıkları” olduğu sonucuna vardı ve Corbyn’in ofisinin şikayetlerin ele alınmasına “siyasi müdahalede bulunduğunu” kaydetti ve Corbyn şunları söyledi: “İşçi Partisi’ndeki antisemitizm siyasi nedenlerden dolayı ciddi şekilde abartılıyor.” dedi.

Partinin imajını değiştirmek isteyen Başkan Sir Keir Starmer, Jeremy Corbyn’in partiden ayrılmasını “bir sembol” olacağını söyleyerek memnuniyetle karşıladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking