Cuma, Temmuz 26

‘İşçilerin 100. Yıl Bildirgesi’ni açıklayan DİSK Başkanı Çerkezoğlu, mücadeleye çağırdı: Güvenceli iş ve ücret

Türkiye Devrimci Sendikalar Konfederasyonu (DİSK) Başkan Arzu Çerkezoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlarken, ülkenin yükünü taşıyan emekçileri ve bu iradeyi ortaya koyan kurucu kadroları da unutmamamız gerektiğini vurguladı.

DİSK için “Çalışma Yüzyılında Sosyal Demokrat Cumhuriyet” sloganıyla dün akşam düzenlenen etkinlikte “İşçilerin yüzüncü yıl bildirisi”Bunu anlatan Çerkezoğlu, özellikle AKP iktidarında esneklik uygulamalarının, işçi sınıfının kazanımlarının ve iş hukukunun temelini oluşturan koruyucu normların zayıfladığını söyledi. “Bugün ülkemizde 65 milyon çalışma çağındaki nüfusun sadece 22 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı iş sahibi.” dedi.

“DEMOKRASİNDE KRİZ VAR”

Üstelik “başkanlık” Çerkezoğlu, Türkiye’nin rejimiyle ciddi bir demokratik krize girdiğini vurguladı. “Milletin egemenliğini savunuyoruz” Şu telefon görüşmesini yaptı:

“Toplumsal zenginliğe el koyan, insan onuruna yakışan, güvenceli çalışma ve ücretleri, sosyal güvenlik, emeklilik, eğitim ve sosyal haklar gibi kamu haklarını güvence altına alan, toplumsal zenginliğe el koyan küçük bir azınlığa değil, toplum yararına dayalı yeni bir toplumsal düzen için mücadele ediyoruz. sağlık. Bireysellik, kişisel çıkar, rekabet, ayrımcılık, kutuplaşma, savaş, şiddet; “İşçilerin birliğine, halkların kardeşliğine, çoksesliliğe, çoğulculuğa, cinsiyet eşitliğine ve yurtta, bölgede ve dünyada barışa dayalı demokratik ve sosyal bir Cumhuriyet için mücadelemizi büyütüyoruz.”

Artık geçen yüzyılın emeğini boşa çıkaranların karşısındayız. “Cumhuriyet”Türkiye’nin bir mücadeleye dönüştüğünü ve bunun sermayenin yağmalamasına karşı toprağını, deresini, ormanını savunan köylülerin mücadelesi olduğunu kaydeden Çerkezoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve eşit vatandaşlık isteyen halkımızın bu mücadelesini tebrik ederiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking