Cumartesi, Temmuz 27

İsrail’de skandal! İttifak ortağı partinin milletvekili: “Gazze yeryüzünden silinmeli”

Milletvekili Atbaryan, X sosyal platformunda yaptığı açıklamada, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde etnik temizlik yapılması çağrısında bulundu.

“İNTİKAM VE ZALİM İSRAİL ORDUSUNA İHTİYAÇ VAR, GAZZE YERYÜZÜNDEN SİLİNMELİ”

İsrailoğullarına şunu söyledi: “Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar senden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret et. Canavarlardan nefret ediyorum.” Atbaryan ayrıca şunları söyledi: “İç savaşın en küçük kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze’nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazze canavarları güneydeki çitlere gidip Mısır topraklarına girmeye çalışacaklar, aksi takdirde ölecekler. Gazze’nin yeryüzünden silinmesi gerekiyor” dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria’daki Filistinlileri de “Nazi” olarak nitelendiren ve onlara “ateş ve duman” çağrısında bulunan İsrailli milletvekili, şunları söyledi: “Kinci ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyacımız var. Daha azı ahlaka aykırıdır. “Bu tamamen ahlak dışı.” yorum yaptı.

Gazze hastanesi

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine, özellikle de El Camisi’ne yönelik devam eden ihlallerine” yanıt olarak 7 Ekim sabahı küresel bir saldırı başlattı. -Aksa, İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yoğun bir hava bombardımanı başlattı.” O başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 16’ya yükseldi.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de El Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

Gazze

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 648’i çocuk, 2 bin 290’ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 130 Filistinli öldü, 2 bine yakın Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu 26 Ekim’den itibaren Gazze’deki sınırlı kara operasyonlarını genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef alındı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti. (AA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cüneyt Özdemir'den Dilan Polat'a 'Meral Akşener' tepkisi! "Politikacıları da manipüle etmeye devam ediyor"Cüneyt Özdemir’den Dilan Polat’a ‘Meral Akşener’ tepkisi! “Siyasileri de manipüle etmeye devam ediyor”
Tepki gösterdi!  Tepki gösterdi! “Gazze toplu mezara dönüşüyor”
Gabonlu Dina'nın ölümüyle ilgili son dakika haberleri!Gabonlu Dina’nın ölümüyle ilgili son dakika haberleri!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking