Salı, Ekim 22

İsrail’in saldırılarında çoğu çocuk en az 14 Filistinli hayatını kaybetti

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat mülteci kampındaki bir evi hedef aldı. Saldırıda 2 Filistinli öldü, 12 kişi de yaralandı.

İsrail ordusunun Burayj ve Megazi mülteci kamplarına düzenlediği yoğun topçu saldırılarında çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze şehrinin güneydoğusundaki Az-Zeytun ilçesinde düzenlediği saldırıda en az 8 Filistinli hayatını kaybetti.


3 çocuk ve annelerinin cansız bedenleri enkazdan çıkarıldı

Sağlık ekipleri, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat kampında 2 gün önce İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan el-Rai ailesinin 3 çocuğu ile annelerinin cansız bedenlerini evlerinin enkazından çıkardı.


37 bin 431 Filistinli öldürüldü

Gazze Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517’si çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 431 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 85 bin Filistinlinin de öldürüldüğünü açıkladı. 653 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü iddia edilirken, sivil altyapı da tahrip edilerek insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber