Cumartesi, Temmuz 27

Meta, Güvenli İnternet Günü kapsamında çocukların ve gençlerin güvenliğine yönelik girişimlerini duyurdu – TEKNOLOJİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından düzenlenen Güvenli İnternet Günü kapsamında Meta, çocuk ve gençlerin internette daha güvenli bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen özelliklerin ve girişimlerin paylaşıldığı bir etkinlik düzenledi.

Daha Güvenli İnternet Günü kapsamında Meta, duyarlı ve sorumlu bir platform olma kararlılığını bir kez daha vurgulayarak, I Carry out kapsamında gençlerin internette ve Meta platformlarında daha olumlu bir deneyim yaşamasını sağlamak için kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Habitat derneği ile işbirliği içinde kontrol projesi. Meta, Kontroldeyim Projesi kapsamında düzenlediği etkinlikle çocukları ve gençleri çevrimiçi güvenlik, dijital sağlık, siber zorbalık ve sosyal medya kullanımı konusunda bilgilendirmenin yanı sıra eğlenirken de farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Güvenli İnternet Günü kapsamında konuşan Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Sorumlusu Sezen Yeşil, Meta’nın dijital ortamda çocuk ve gençlerin güvenliğine verdiği önemi vurgulayarak şunları söyledi: “Meta olarak en büyük önceliklerimizden biri; çocukların ve gençlerin internetteki deneyimlerini güvenli hale getirmelerine destek olmak. “Çocukların ve gençlerin çevrimiçi deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol kazanmalarına yardımcı olacak araç ve kaynakların çok etkili olduğu bir dönemdeyiz. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Meta, platformlarında gençlerin güvenliği için çalışmaya devam ediyor

Meta, Güvenli İnternet Günü kapsamında yaptığı çalışmaların yanı sıra, platforma entegre araçları ve uzman işbirlikleri ile gençlerin Meta platformlarını güvenli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olmak için önemli adımlar atıyor.

Bu bağlamda Instagram’ın “Aile Merkezi” üzerinden erişilebilen güvenlik araçlarıyla gençlere ve ailelere daha iyi bir deneyim sunmayı ve platformlarda güvenli bir şekilde nasıl gezinebilecekleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan #YouDecide projesi Kasım 2023’te duyuruldu.

Bunun bir parçası olarak, Instagram’ın ebeveyn denetimi özelliği için sunduğu ek araçlar arasında, genç kullanıcıların konsantre olmasına yardımcı olan ve görüntüledikleri içerik üzerinde daha fazla kontrol sağlayan “Sakin Mod” ve görüntüledikleri içerik üzerinde kullanıcıya bilgi veren “Günlük Mod” yer alıyor. Günlük limitlerine ulaştıklarında belirli bir süreyi Instagram’da geçirdiler. Bir “Zaman Sınırı” ve planlanmış bir hatırlatmanın yanı sıra gençlerin (ve ebeveynlerin) uygulamada harcadıkları zamanın kontrolünü ele almalarına yardımcı olan bir “Mola” özelliği bulunmaktadır.

Ocak ayında Meta bu özelliklerine bir yenisini daha ekleyerek genç kullanıcıların uygulamada harcadığı zamanı azaltmak için Instagram’a yeni bir özellik kazandırdı. Instagram, akşam 22:00’den sonra otomatik olarak görünecek ‘Gece Uyarıları’ adı verilen hatırlatma bildirimleriyle, 10 dakikadan fazla Reels’e göz atan veya doğrudan mesaj atan gençlere ‘uygulamayı kapatıp uyumalarını’ tavsiye edecek. “Gece Uyarıları” otomatik olarak görüneceği ve kapatılamayacağı için gençler bu bildirimleri görüp görmemeyi tercih edemeyecek. Ancak daha genç kullanıcılar bile uyarıyı reddedip uygulamayı kullanmaya devam etme seçeneğine sahip olacak.

Ayrıca Meta yakın zamanda Instagram ve Facebook’ta yaşa uygun deneyimleri geliştirmek ve ebeveyn kontrollerini basitleştirmek amacıyla gençlere yönelik daha sıkı mesajlaşma ayarları uygulamaya koydu. Instagram, bu yeni uygulamayla birlikte 16 yaş altı (bazı ülkelerde 18 yaş altı) gençlerin takip etmedikleri kişilerden doğrudan mesaj almasına olanak tanıyor. Denetlenen hesaplara sahip gençlerin, bu varsayılan ayarı değiştirmek için ebeveynlerinin iznini alması gerekir; böylece ebeveynler, gençlerin çevrimiçi deneyimlerini şekillendirmeye aktif olarak dahil olabilir. Gençlere kimlerin mesaj gönderebileceği veya onları grup sohbetlerine ekleyebileceğine ilişkin kısıtlamaları da içeren bu yenilik, gençlerin doğrudan mesajlarında tanımadıkları kişilerle karşılaşmayacağına dair güven oluşturuyor. Messenger için de geçerli olacak bu değişikliklerin yanı sıra Meta, gençleri uygunsuz görsellerden koruyan bir özellik geliştirmeyi planladığını ve bu özelliğe ilişkin detayların yıl içinde açıklanacağını duyurdu.

Meta ayrıca geçtiğimiz günlerde Ulusal Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi’nin (NCMEC) Meta tarafından desteklenen “Take It Down” platformunun genişletildiğini duyurdu. Geçen yıl ilk kez İngilizce ve İspanyolca olarak kullanıma sunulan araç, gençleri müstehcen görsellerinin kontrolünü ele almaya ve bunların izinsiz olarak internette yayılmasını engellemeye teşvik ediyor. Meta, platformu diğer dillere de genişleterek artık Türkiye’deki gençlere erişim sağlıyor ve onlara daha fazla koruma ve gönül rahatlığı sağlıyor. Bu kapsamda Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği de Meta iş birliğiyle platformun daha fazla kişiye ulaşması konusunda destek verecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking