Cumartesi, Temmuz 27

SON DAKİKA | Antalya’da orman yangını! Ekipler seferber oldu, zamana karşı yarış başladı

Edinilen son bilgilere göre, Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi’nde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

Haber verilmesinin ardından Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi.

Yangına 15 sprinkler, 8 su deposu, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekiple müdahale ediliyor.

Yol kenarına yakın bir yerde çıkan yangın nedeniyle ulaşıma kapanan Kemer yolu trafiğe açıldı. Ekipler yerden ateş etmeye devam ediyor.

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karadan gelen yangına etkili bir şekilde müdahale edildiğini söyledi.

Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere tüm yetkililerin bölgede olduğunu belirten Çam, “Yangın yerleşim yeri yakınında değil ama tedbir almaya devam ediyoruz. Riskli alanları tespit ediyoruz, tedbir alıyoruz. Şu anda tahliye edilecek yer yok.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Değirmendere Mahallesi’nde başlayan yangının ormanlık alana ilerlediğini söyledi.

Gece görev yapabilecek uçak bulunmaması nedeniyle hava müdahalesi yapılmadığını belirten Topaloğlu, “Orman Bölge Müdürlüğü ve belediyenin bütün araçları burada, TOMA’lar da geliyor ama karadan bölgeye ulaşımda sıkıntı var. Yol olmadığı için araçlar ormanlık alana giremiyor.” dedi.

2

YANGIN YAKLAŞIK 5,5 KM İLERLEDİ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına saat 21.08 sıralarında Değirmendere ilçesi Göynük mezarlığında çıktığını, şimdiye kadar 22 sprinkler, 3 su temini, 5 müdahale ve 15 itfaiye aracının müdahale ettiğini söyledi.

Çeşitli kurum ve kuruluşlardan daha fazla iş makinesinin geldiğini belirten Yazıcı, yangına 200’e yakın kişinin de iş makinesi ve araçlarla müdahale ettiğini söyledi.

Ayrıca Yazıcı, çevre illerden iş makinelerinin yolda olduğunu ve birkaç saat içinde müdahaleye başlayacağını söyledi.

“Yangın yaklaşık 3,5 kilometre ilerlemiş, batı yönlü ilerliyor ve 20 kilometre hızla 20 kilometre rüzgar maalesef var. Bu da yangının batı yönlü ilerlemesine imkan veriyor. Şu anda herhangi bir ev, iş yeri ve meskende hasar yok. Yangının çıktığı bölge son ve çok sık orman olduğu için ormanlık alana giremiyoruz. Uzaktan müdahale etmeye çalışıyoruz. Uzaktan müdahale etmeye çalışacağız.

3

6 KİŞİ SİGARA İÇİYOR HASTANEDE

Yangına doğrudan müdahale etmenin zor olduğunu belirten Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birkaç saat sonra inşaat araçlarımız 3 katına çıkacak, itfaiye ve itfaiye araçlarının sayısı en az 3 katına çıkacak. Sabah 5:30’dan itibaren 6 helikopterimiz ve 4 uçağımız havalanacak. Az önce İçişleri Bakanı ile görüştüm. Çevre illerden daha çok uçak ve helikopter gelecek ama öncelikle saat 5:30’dan itibaren elimizdeki 6 helikopter ve 4 uçak havalanacak.

Çevre illerden gelecek uçak ve helikopter sayısının henüz kesinlik kazanmadığını belirten Yazıcı, tüm tarafların yüksek alarm durumunda olduğunu ve çok sayıda uçakla etkili mücadele yürütüleceğini kaydetti.

21

Tahliye edilen mahalle olup olmadığı sorulduğunda Yazıcı, “Bölgede yaklaşık 10 ailemizi tahliye ediyoruz, tedbir aldılar. Jandarmamız görüştü, risk var. Devlet hastanemizde 15 hastamız vardı, 13 hastamız durumu iyi diye evine gitti. 2 hastamızı başka hastanelere sevk ettik. Devlet hastaneleri açık, ihtiyaç halinde acilimiz açık.” dedi.

Yazıcı, gerekirse özel hastanelerin de devreye gireceğini söyledi. (AA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Rize'de kira anlaşmazlığında kan döküldü: 1 ölü, 2 yaralı!Rize’de kira anlaşmazlığında kan döküldü: 1 ölü, 2 yaralı!
Bilecik'te 65 işçi hastanelik oldu!Bilecik’te 65 işçi hastanelik oldu!
Norveç'te bakanlıklara siber saldırıNorveç’te bakanlıklara siber saldırı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking