Cumartesi, Temmuz 27

İbn-i Sina’nın yüzlerce yıllık reçetesinde uzun yaşamın sırrı ortaya çıktı! Bu üç besini mutlaka tüketin

Altınçağ’ın en önemli hekimlerinden biri olan İbn-i Sina, İslami dönemde yazdığı kitaplarla günümüze ışık tutmaya devam ediyor. “İlk polimer tıbbın babası” olarak da bilinen İbn-i Sina, sağlıklı bir yaşam için yenmesi gereken besinlerden yüzyıllar önce kitaplarında bahsetmişti.

Uzun yaşamın sırrının İbn Sina’nın asırlık tarifine bakarak ortaya çıktığını söylemek mümkündür. Tarifte yer alan üç besinin ömrü uzatmaya yardımcı olduğu söyleniyor.

Uzun ömürlü insanlardan edinilen bilgilere göre daha sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı, iyi beslenmekten ve stressiz bir yaşam sürmekten geçiyor. İbn-i Sina binlerce yıl önce daha uzun yaşamak isteyenlere etkili sonuçlar verecek olan bu üç besinin tüketilmesini tavsiye etmiştir.

1-) GAY

Yaşlandıkça cilt hücrelerinin deformasyonu artar, bu da cildin parlaklığını ve canlılığını ciddi şekilde etkiler. İbn-i Sina bu duruma düşmemek için çocukluktan itibaren düzenli olarak bakla tüketimini tavsiye etmiştir.

ÇAM FISTIĞI

2-) ÇAM Fıstığı

Kısmi veya yüz felci yaşayan kişilerin K vitamini açısından zengin ender besinlerden biri olan çam fıstığını tüketmeleri önerilir. C vitamini de içeren çam fıstığının tüketilmesi, felç nedeniyle oluşan hücresel bozulmanın onarılmasına yardımcı olan bir besin olduğundan faydalıdır.

ISIRGAN BİR 1

3-) ŞARKI BİR

Boğaz ve akciğerlerdeki mukus azaldığında kişi nefes almakta güçlük çeker. Bu, genellikle virüslerin neden olduğu mukoza zarlarının nem içeriğinde bir azalmaya yol açar. Nefes aldıkça göğüste sıkışma ve öksürük nöbetleri de meydana gelir.

İbn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun ısırgan olduğunu söyler. Dokunulduğunda ciltte şiddetli kaşıntıya neden olan ısırgan otunu kaynatıp tüketerek boğaz ve akciğerdeki mukoza zarlarının nem içeriğini artırın. Ayrıca içerdiği ve ciltte yakıcı etkisi olan madde sayesinde tüm vücut virüslerinin hücre veya organlara tutunmasını engeller.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
son dakika |  Adana - Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem!  Çevre illerden de duyuldu... AFAD detayları yayınladıson dakika | Adana – Kozan’da 5,5 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de duyuldu… AFAD detayları yayınladı
Meteoroloji uyardı, sıcaklıklar artıyor!  prof.  Dr. Orhan Şen yarına dikkat çekti: Meteoroloji uyardı, sıcaklıklar artıyor! prof. Orhan Şen yarına dikkat çekti: “Bu bir doğal afet, dışarı çıkmayın”
17 saat sonra kapatıldı17 saat sonra kapatıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking