Trabzonspor’u bir şans olarak görüyorumTrabzonspor

0

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya’da sürdüren Trabzonspor’un Hırvat savunma oyuncusu Filip Benkovic, basına açıklama yaptı. Takım arkadaşlarının kendisini çok iyi karşıladıklarını dile getiren Benkovic, “Kulübün şu an geldiği noktanın farkındayım. Harika bir geçmişe sahip harika bir takım olduğunun, inanılmaz taraftarların olduğunun ve bu taraftarın her maç takımı desteklediğinin farkındayım. Bu nedenle burada olmak benim için de bir zevk. Geldiğim ilk günden itibaren tüm takım ve tüm arkadaşlarım beni onlardan biri gibi hissettirdi diyebilirim. Onlar konuştu.”

“BURAYI SEÇMEMİN ESAS SEBEPLERİNDEN BİRİ ÖĞRETMENİMİZ”

Transfer sürecinin çok hızlı geliştiğini kaydeden Filip Benkovic, “3 günlük bir süreçten bahsediyoruz. Hocamızla görüştük. Öğretmenimiz beni aradı. Burayı seçmemin en büyük sebeplerinden biri de hocamız. Zaten Trabzonspor gibi bir takımdan bana bu seneki planlarını ve takımı anlattıktan sonra telefon gelse, seni oradan istiyorum deseler hiç düşünmezsin. Nasıl bir takım ve nasıl bir geçmişe sahip olduğunu biliyorum. Hocamız bu yılki projelerden ve yapmak istediklerinden bahsettikten sonra benim için çok hızlı bir gelişim süreci oldu.”

“SAHADAKİ OYUN TARZI İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELERİMİZ VAR”

Sağda olduğu kadar solda da oynayabildiğini belirten Benkovic, “Hocamız sahada yapmamız gerekenleri bize anlatıyor. Gelmeden önce yaptığımız görüşmede sadece proje ve hedeflerden bahsettik. Sahadaki oyun tarzıyla ilgili tartışmalarımız var. Hocamız her antrenmanda “bunu yapmalıyız” diyerek bize yol gösteriyor. Bizden nasıl bir futbol beklediğini sahada anlatın. Kariyerim boyunca hem 4 kişilik hem de 3 kişilik defans oynadım, sağ ayaklı bir oyuncu olmama rağmen sol ayaklı da oynadım. Hocamız beni nerede değerlendirmek isterse ona yardımcı olmak isterim.”

“GEREKLİ DÖVÜŞLERDEN KORKMAYAN BİR OYUNCUYUM”

Süper Lig’de fiziksel gücün önemli olduğunu ifade eden 26 yaşındaki futbolcu, “Türkiye daha önce takip ettiğim bir ligdi. Stadyumdaki atmosferi biliyorum. Türkiye’de oynayan arkadaşlarımla zaten iletişim halindeydim. Fiziki gücün önemli olduğunu ve zor bir lig olduğunu biliyorum. Ben de tüm oyuncu arkadaşlarım gibi en önemli şeyin uyum sağlamak olduğunu düşünüyorum. Kolay uyum sağlayabileceğimi düşündüğüm için bu anlamda zorlanan biri değilim. Takım arkadaşlarımla çok iletişim kuran bir taktik oyuncusuyum. konuşmayı destekler, sahada karar vermelerine yardımcı olmaya çalışır, karşı tarafta oynanacak toplarla oyunun yönünü değiştirmeyi sever, ikili çarpışmalardan korkmaz.

“ÖĞRETMENİMİZLE AYNI DİLİ KONUŞMANIN ETKİSİ ANLAŞILIYOR”

Yeni bir takıma alışmanın iletişimle gerçekleştiğini ifade eden Hırvat savunmacı, “Burada aynı dili konuşan arkadaşlarımız var. Bu sayede onlarla iletişimimiz daha kolay olabiliyor. Hocamızla aynı dili konuşmanın etkisi yadsınamaz. Hocanızın sizden ne istediğini daha rahat anlayabilirsiniz. Dolayısıyla iletişim ve dil benim bu konuda adaptasyon sürecime yardımcı oldu.”

“ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINI İZLERKEN ETKİLENDİM”

Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarını görünce çok etkilendiğini belirten Filip Benkovic, “Şampiyonluk kutlamalarını gördüm. Kasabada neler olduğunu biliyorum. Gördüğümde çok etkilendim. Bu sene hocamızla yaptığımız sohbetlerde hedeflerimizle ilgili şunları söyledik. Rekabetçi bir takım olmak istiyoruz. Rakiplerimizin bizimle karşı karşıya geldiklerinde zorlu bir takımla karşılaşmalarını istiyoruz. Her geçen gün daha iyi adımlar atan, her maç daha iyiye giden bir takım olmak istiyoruz. Futbolcular olarak taraftarımızın desteğini yanımızda hissederek her şeyimizi vermeliyiz. Taraftarlarımız bu desteği hak ediyor. Sezon boyunca elimizden gelenin en iyisini yaparak mücadele etmeyi hedefliyoruz.”

“TRABZONSPOR’U OLASI OLARAK GÖRÜYORUM”

Trabzonspor’u ihtimal olarak gördüğünü söyleyen Benkovic, sözlerini şöyle tamamladı:
“5 yıl önce İngiltere’ye taşındım. Belki ilk yıl fena değildi ama geçirdiğim sakatlıktan sonra geride kalmak zorunda kaldım. Sakatlıklar her oyuncuyu kötü etkiledi. O ana kadar giydiğiniz gömleği başka bir oyuncu alabilir. Bu kolay bir durum değil. Bu durum benim başarıya olan açlığımı artırdı. Bir Alman takımında oynadım ve kendimi yeniden bulma şansım oldu. Olduğum seviyeye geri dönebilmek ve elimden gelenin en iyisini yapabilmek istiyorum. Bu nedenle Trabzonspor’u bir ihtimal olarak görüyorum. Hem takım arkadaşlarımın hem de ekibimizin yararına çalışarak, adım adım ilerleyerek ve her geçen gün daha iyisini yaparak eski günlerime geri dönebileceğimi düşünüyorum. Bunu da başarabilecek bir ekip olduğumuzu görüyorum. Soyunma odasına baktığımda başarıya aç oyuncular görüyorum.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Bonus açıklandı! 5 yıllık sözleşme imzaladı
Kulüpler Birliği Başkanı belli oldu!Kulüpler Birliği Başkanı belli oldu!
3. ön eleme turu rakibi Galatasaray belli oldu!3. ön eleme turu rakibi Galatasaray belli oldu!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku