Cumartesi, Temmuz 27

UNICEF: Gazze Şeridi, çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldi

Hudr, BM internet sitesinde yer alan açıklamasında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonrasında çocuk ölüm ve yaralanmaları ile insani durum hakkında bilgi verdi.

Hudr, “Yaklaşık bir milyon çocuğun zorla evlerinden uzaklaştırılmasının ardından Gazze Şeridi çocuklar için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldi” dedi. dedi.

Raporlarda her gün onlarca çocuğun öldürüldüğü ve yaralandığının belirtildiğini belirten Hudr, çocukların oynadığı yerlerin moloz yığınına dönüştüğünü söyledi.

UNICEF ve diğer insani yardım kuruluşlarının haftalardır alarm çaldığını söyleyen Hudr, sahadaki ekiplerin uzuvlarını kaybetmiş, üçüncü derece yanıkları olan veya etraflarında yaşanan şiddet nedeniyle travma yaşayan çocuklarla karşılaştıklarını kaydetti.

“Yaklaşık bir milyon çocuk zorla evlerinden uzaklaştırıldı. Şimdi daha güneye, küçük, kalabalık bölgelere susuz, yiyeceksiz ve herhangi bir koruma olmadan gönderiliyorlar. Bu da onları solunum yolu enfeksiyonları ve sudan bulaşan hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Kuraklık, yetersiz beslenme ve hayatları en çok hastalıklar tarafından tehdit ediliyor” dedi.

Hudr, Gazze Şeridi’ne hayat kurtaran yardımların ulaştırılmasına uygulanan kısıtlamaların çocuklara yönelik bir başka ölüm cezası anlamına geldiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber Sunucu
meritking